Apple Vision Pro'da iade nedenleri ne?

Büyük bir merak dalgasıyla piyasaya çıkan Apple Vision Pro'yu satın alan ilk müşterilerden bazıları çeşitli şikayetler ve memnun kalmama gibi sebeplerle cihazları iade etmeye başladı.

Apple Vision Pro'da iade nedenleri ne?

İnsanlar, sanal gerçeklik deyince ne kadar heyecanlansa da iş kafaya kocaman bir başlık takmaya gelince, konfor problemi ortaya çıkmaya başlıyor. Bu nedenle, bazı Apple Vision Pro sahiplerinin cihazla geçirdikleri balayı bitmiş gibi görünüyor.

Sosyal medyada Vision Pro sahiplerinin son birkaç gün içinde 3.500 dolarlık başlıklarını iade ettiklerini söylemeleri bir tesadüf değil. Apple, herhangi bir ürünü satın aldıktan sonra 14 gün içinde iade etmenize izin veriyor ve Vision Pro'dan memnun kalmayan ilk müşterilerin iade dalgaları şimdi başlıyor.

Başlığın kullanımında ortaya çıkan konfor problemi iade konusunda en çok belirtilen nedenler arasında yer alıyor. İnsanlar iade sırasında, cihazın baş ağrısı yaptığını ve çeşitli denge sorunlarını tetiklediğini söylüyorlar. Cihazın ağırlığı ve bu ağırlığın büyük oranda ön tarafa yüklenmesinden şikayet ediliyor.

Apple'ın tasarım ve üretim aşamasındaki testlerde bu uyarıları almamış olması ise imkansız, dolayısıyla firmanın "elinden gelenin ancak bu kadar olduğunu" düşünebiliriz. Bir başka deyişle, sanal gerçeklik cihazları konusunda şikayet konusu olan en büyük sorun, "hantal ve ağır bir başlığı taşımaya çalışmak" hala aşılamış görünüyor. Ayrıca diğer sanal gerçeklik gözlüklerini kullananlar da bu gözlüklerin göz kuruluğuna sebep olması gibi şikayetleri var.

Apple'ın sanal gerçeklik başlığı henüz yolun başında ancak rakiplerinin yaşadığı sorunları şimdiden yaşamaya başladı. Acaba Vision Pro da, rakipleri gibi, geniş kitlelere ulaşamadan hayatına devam edecek fantastik bir ürün olarak mı kalacak? Teknoloji şirketleri sanal gerçekliği sıradan bir güneş gözlüğü boyutlarına indiremeden, bu konu fantezi boyutunu pek aşamayabilir. Vision Pro hakkındaki gelişmeleri takip edeceğiz.