SD kartınızı değerlendirmenin 7 yolu!

Kullanmadığınız bir SD kartınız mı var? Öyleyse gelin, onu işe yarar bir hale sokalım...

SD kartınız işe yarasın!

Eski bir SD kartınız veya adaptörle SD karta dönüştürebileceğiniz bir microSD kartınız mı var? Onları çöpe atmayın, eski kartınızla yapabileceğiniz birçok proje hala var.

Kartınızın boyutu çok önemli değil, bu tür kartları kullanabileceğiniz şeyler de var.

Acil durumlar için ön-yükleme diski

Eski SD kartınızı değerlendirmenin en iyi yollarından bir tanesi, bilgisayarınızın açılmadığı durumlar için onu ön-yükleme yapabilir hale getirmek.

SD kartınızda bir Linux dağıtımını kullanabileceğiniz gibi, Windows XP'nin "canlı" bir sürümünü de kullanabilirsiniz.

Bu iş için SD kartınızı USB belleğe dönüştüren bir dönüştürücüye ihtiyacınız olabilir.

Taşınabilir medya deposu

SD kartınızın boyutu yeteri kadar büyükse onu medyalarınızı taşımak veya medya projeleriniz için kullanabilirsiniz. Örneğin SD karta en sevdiğiniz fotoğrafları yükleyip bunları eski bir netbook'tan dönüştürdüğünüz bir fotoğraf çerçevesinde kullanabilirsiniz.

Nintendo Wii'yi mod'layın

Nintendo Wii'yi mod'layın

Nintendo Wii'yi mod'layın

Nintendo Wii, standart DVD'leri standart olarak görmüyor. Ancak SD kartınızı eski Nintendo Wii'de bir DVD çalıcısı olarak kullanabilir veya onun sayesinde eski oyunları oynayabilirsiniz.

SD karttan yazdırın

SD kartınızı yazdırma amaçlı da kullanabilirsiniz. Baskısını almak istediğiniz belgelerinizin yazdırma işini SD karta kaydedip yazıcınızın kart okuyucusuna takıp, ardından yazdıracağınız dosyayı seçmeniz yeterli. Çoğu yazıcı resim dosyalarını yazdırabiliyor, bazıları ise herhangi bir bilgisayara bağlanmaksızın belgeleri de yazdırabiliyor.

Bir Raspberry Pi çalıştırın

Bir Raspberry Pi'niz varsa, onu bir SD karttan açtığınızın farkındasınızdır. Birden fazla SD kartınız varsa bu kartları farklı işletim sistemleri için kullanabilirsiniz. Örneğin Rasp Pi'yi bir medya merkezine dönüştürmek içlin RaspBMC'yi kullanabilir, retro oyunlar için RetroPIE'ı deneyebilirsiniz.

GPS cihazınızı genişletin

Yolculuklarınız sırasında GPS cihazınızdan vazgeçemiyorsanız ve cihazınızdaki boş alan sıkça bitiyorsa, üzerindeki genişleme portu ile ona yeni haritalar ve sesler için boş alan sağlayabilirsiniz.

Android'li cihazınıza ROM yükleyin

Android'le çalışan bir cebiniz veya tabletiniz varsa ve üzerinde yüklü işletim sisteminden memnun değilseniz, SD veya microSD kartınızı kullanarak ona CyanogenMod gibi bir alternatif stok ROM yükleyebilirsiniz. Cihazınıza uygun ROM'u bulmak için XDA-developers.com gibi web sitelerinden faydalanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları