Seagate'den masaüstü melez SSHD!

Seagate, şimdiye kadar laptop'lar için sunduğu melez disklerin masaüstü sürümünü de ortaya çıkardı!

Masaüstü melez sabit disk!

Seagate, SSD ve hard diskin bir araya geldiği, SSHD adını verdiği hibrit disklerinde yenilikler gerçekleştirdi. En büyük yenilik, daha önce sadece notebooklar için sunulan hibrit disklerin bu yeni seride masaüstü bilgisayarlar ile de tanışması oldu. Desktop SSHD...Dizüstü bilgisayarlara yönelik ürünlerinde de yeniliğe giden Seagate, önceki nesil Laptop SSHD modellerini ikiye ayırdı. Laptop SSHD ve Laptop Thin SSHD...

SSD Hızı, HDD Kapasitesi ile

Dizüstü bilgisayarların performansını arttırmak için en uygun çözüm olarak görülen hibrit disklerde farklı iki seçenek sunan Seagate, toplam sistem performansının %30 oranında arttırılabildiğini belirtiyor. Standart 5400 RPM notebook hard disklerinden 5 kat daha hızlı çalışma performansı sunan Laptop SSHD ve Laptop Thin SSHD önyüklemeleri yüksek bir hız ile gerçekleştiriyor.

1TB'lık yüksek kapasite ile sunulan Laptop SSHD, bilgisayarlarda gereken boşluğu sağlarken, yüksek çözünürlüklü video ya da oyun oynarken performans hızını düşürmüyor, zengin medya içerik akışını depoluyor ve cihazın daha hızlı bir şekilde komutlara cevap vermesini sağlıyor.

Laptop Thin SSHD seçeneği ise 500 GB'lık kapasite ile 7mm boyutunda sunuluyor, en ince dizüstü bilgisayarlara, özellikle Ultrabook'lara performansı ile eşlik ediyor.

Masaüstü bilgisayarlar için melez disk

Dizüstü bilgisayarlar için olan hibrit disklerini geliştiren Seagate, masaüstü bilgisayarlar için de bir hibrit disk üretti. Desktop SSHD ile kullanıcılar artık masaüstü bilgisayarlarında hard disk kapasitesi ile SSD performansını bir arada yaşıyor.

Kullanıcıların favori uygulamaları için bir hız sunan ya da yaşlanmaya yüz tutan bilgisayarları için yeni bir nefes olan Desktop SSHD'nin yapılan testlerde diğer hard disklere göre 4 kat daha hızlı çalıştığı görülüyor. Desktop SSHD 2 TB'a varan geniş depolama kapasitesi ile de dikkat çekiyor.

Okuyucu Yorumları