Seagate'in "CES" Çıkarması!

Seagate, dijital içeriğe yönelik çözümlerini Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda açıkladı...

Seagate ve "CES"

İlk kez tamamen şifrelenmiş harici depolama, kablosuz mobil depolama uygulamaları, güvenli ağ içi içerik erişim çözümleri ve DVR (Dijital video kaydı) çoğaltıcı depolama aygıtları yeni ürünler arasında bulunuyor.

Seagate, gerçekleştirdiği Maxtor BlackArmor depolama çözümü ve Central Axis teknolojisi lansmanlarıyla dijital içerik güvenliği ve erişimindeki pozisyonunu daha da güçlendirdi. Maxtor BlackArmor, devlet düzeyinde AES şifreleme yapabilen bir harici depolama cihazı. Central Axis Teknolojisi ise Maxtor Shared Storage II ağ sürücüleri için güvenli uzaktan erişim ve dosya paylaşımını sağlayan bir yazılım yükseltmesi olarak tanımlanıyor. Seagate bu ürünlerle birlikte taşınabilir kablosuz depolama cihazı D.A.V.E. pazarını artıracak bir takım ortaklıkların duyurusunu yaptığı 2008 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda, DVR'lar için özel olarak yapılmış yeni sabit disk serisi olan PipelineHD'ı ve popüler FreeAgent depolama çözümlerinin geliştirilmiş yeni özelliklerini ilk kez tüketicilerin beğenisine sundu.

Seagate CEO'su Bill Watkins, tüketicilerin daha önce hiç olmadığı kadar büyük boyutlarda dijital içerik yaratıp paylaştıklarını belirterek, "Sadece Amerikalılar bu yıl içerisinde 100 milyar web videosu izlediler. İçerik artık her yerde ve bu da depolama ihtiyacını her noktada artırıyor. Seagate, insanları oluşturdukları bütün içerikle birbirine bağlarken bu içeriği koruyor ve aynı zamanda kullanıcıların istedikleri yer ve zamanda güvenli bir biçimde paylaşım, erişim ve eğlence ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlıyor" dedi.

Maxtor BlackArmor depolama çözümleri

Maxtor BlackArmor depolama çözümleri

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) standartlarında sertifikalı şifreleme özelliği sunan 2,5 inçlik taşınabilir harici depolama çözümü, tüketicilerin dijital depolama ihtiyaçları için mevcut olan en güçlü ticari veri güvenliğini vaat ediyor. Maxtor BlackArmor çözümü, sağlam bir şifreleme sisteminin emniyet ve güvenilirliğini kompakt ve kullanıcı dostu bir tasarımda buluşturan 160 GB'lık taşınabilir bir depolama cihazı.

Cihaz, barındırdığı SeagateSecure teknolojisi sayesinde diskin çalınması veya kaybolması durumunda içeriği kilit altında tutmak için tasarlandı. Maxtor BlackArmor disklerinin 2008'in ikinci çeyreğinde 149,99 $'lık tavsiye edilen perakende satış fiyatıyla pazara sunulması bekleniyor. Disk aynı zamanda otomatik veri yedeklemesi ve çoklu bilgisayar senkronizasyonu olanağı sunan ödüllü Maxtor Manager yazılımına da sahip.

Maxtor Central Axis Yazılımı

Maxtor Central Axis Yazılımı

Web bağlantısı aracılığıyla ağ güvenlik duvarlarını ihlal etmeden Maxtor Shared Storage II ağı üzerindeki diske bağlanma olanağı sunan bu yazılım, içerik erişimi ve paylaşımında güvenli ve kolay bir yol sunuyor. Maxtor Shared Storage II çözümleri için tasarlanan Maxtor Central Axis teknolojisinin Mart ayında kullanıma sunulması bekleniyor. Ürün Maxtor Solutions web sitesinden bedava indirilebilecek.

Digital Audio Video Experience Teknolojisi

Digital Audio Video Experience (D.A.V.E) Teknolojisi

Seagate D.A.V.E. teknoloji platformu, geniş bir kablosuz mobil depolama kapasitesi sunan özelliğiyle kendi uygulamalarında kullanmaları için Sanyo, HarmanBecker ve PortoMedia gibi birçok lider firmayla işbirliği yapıyor.

D.A.V.E. teknolojisi HarmanBecker'in gelecekteki, araç içi film, müzik-video depolama ve içerik kişiselleştirme olanağı sunan lüks otomotiv ortam sunucularında kullanılacak. Diğer uygulamalarda ise D.A.V.E. teknolojisi, PortoMedia ile taşınabilir ortam aktarım sistemi çerçevesinde standart ve high-definition videoların, TV programlarının ve müziklerin kolay ve çabuk indirilmesine olanak verecek. Bu teknoloji aynı zamanda pazarın lider dijital kameralarından Sanyo Xacti Dijital Kamera için high-definition dijital video depolama imkânı da sağlayacak.

FreeAgent Depolama Çözümleri

FreeAgent Depolama Çözümleri

Seagate'in FreeAgent ailesi depolama ürünleri, artırılmış kapasiteleri ve platformlar arası uyum özelliği ile MAC OS X, Windows XP ve Windows Vista işletim sistemlerinde kullanım olanağı sağlıyor.

2008'in ilk çeyreğinde 1 Terabayt'a kadar depolama seçenekleriyle pazara sunulacak olan FreeAgent Pro sabit diskleri; kullanıcıların dijital dosyalarını kolayca kontrol edip neredeyse herkesle paylaşmalarına ve senkronize etmelerine olanak sağlayacak masaüstü ve online destek özelliğine de sahip olacak. FreeAgent Go diski 2008'in ilk çeyreğinde 250 GB'a kadar çeşitli kapasite modelleriyle pazara sunulacak. FreeAgent Pro, Desktop ve Go diskleri pazarda bir ilk olan 5 yıllık Seagate garantisi ile sunuluyor.

PipelineHD Serisi Sabit Diskleri

PipelineHD Serisi Sabit Diskleri

Seagate'in dijital video kaydına (DVR) yönelik tasarlanmış sabit disk ailesi, 320 GB ile 1 Terabayt arasında değişen kapasite seçenekleriyle ev medya merkezlerinin yüzlerce saat HD filmi depolayabilmesini sağlamak hedefiyle pazara sunulacak. PipelineHD serisi sabit diskler, 75 derecelik sıcaklıkta çalışma özelliğiyle sistem güvenirliğini artırıyor ve DVR'lar ile ev medya merkezlerinin ömrünü uzatıyor. Diskler aynı zamanda sessiz çalışma ve HD Streaming ile yüksek güç verimliliği için gerekli yüksek performansı sağlıyor. PipelineHD serisi disklerin Vista Logolu Sertifikasyonu; DVR ve ev medya merkezi üreticilerinin her segmentteki müşteri gereksinimlerini karşılamasına yardımcı oluyor.

Okuyucu Yorumları