Seagate, SSD pazarına giriş yaptı!

Şimdiye kadar SSD işinden uzak duran bu teknoloji şirketi, yeni SSD disklerini resmi olarak duyurdu!

SSD'ler etrafımızı sarıyor!

Seagate, son kullanıcıya yönelik SSD çözümlerinin de içinde yer aldığı, yeni SSD ürünlerini tanıttı. Yeni ürünler arasında yer alan Seagate 600 SSD son kullanıcı tarafında ilk SSD olarak dikkat çekerken, yeni nesil kurumsal SSD'ler de (Seagate 600 Pro SSD ve Seagate 1200 SSD) ortaya çıktı.

Seagate'in Katı Hal Sürücülerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gary Gentry, Seagate olarak ortaya çıkardıkları yeni ürünlerden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yeni çözümler ile pazardaki güçlerini pekiştirdiklerini belirtti. Depolama çözümleri alanının tümünde kendilerini birinci olmaya adadıklarını aktaran Gentry, SSD alanındaki stratejilerine de değinerek, bu alanda da yüksek pazar payı hedeflediklerinin ipuçlarını verdi: "Müşterilerimiz için çok sayıda ve yüksek kalitede flash tabanlı ürün ve çözümler geliştireceğiz."

Bilgisayarı daha hızlı açma ve kapama, uygulamalar için daha az sürede yükleme ve daha hızlı tepki verebilme imkanı sağlayan Seagate 600 SSD, dizüstü bilgisayarların standart bir hard diske göre 4 kat daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Uygulamalar üzerindeki eski dosyaları da 2 kat daha hızlı açabiliyor. Böylelikle içeriğe erişme süreleri en aza indiriliyor.

Seagate 600 SSD ve fazlası

Seagate 600 SSD ve fazlası

2.5 inç boyutundaki Seagate 600 SSD, 5mm inceliğinde ve 480 GB'a kadar farklı kapasitelerle hazırlanıyor. Seagate 600 SSD ile 6Gb/s SATA arabirimi üzerinden bağlantı sağlanabiliyor.

Düşük güç tüketen sunucu ve depolama çözümü, Seagate 600 Pro SSD, bulut depolama alanı kuracaklar, bulut servis sağlayıcıları, içerik dağıtım ağları ve sanallaştırılmış ortamlar için ideal bir çözüm oluyor.

Pro SSD, bulut bilişim uygulamaları ve veri merkezlerindeki yoğun işlemler için maliyetleri (işlem hacmini) azaltıp düşük güç tüketimi sağlıyor. 2.8 watt'lık kendine özgü işletim gücü kullanan sürücü, otomatik olarak güç tüketimini işgücü oranında ayarlıyor ve kullanılan enerjiyi azaltıyor.

Yüksek data bütünlüğüyle donatılan 600 Pro SSD, bilgisayarda oluşabilecek beklenmedik güç kayıpları ve cihaz kapatıldığı zaman daha önceden belirlenemeyen sorunlara karşı koruma sağlıyor.

Seagate 600 Pro SSD, 480 GB kapasiteye ve 2.5 inçlik boyuta sahip. Ayrıca hızlı data transferi ve mevcut alt yapıya kolay bağlantı yapılabilmesi için de 6GB/s SATA arabirimi ile geliyor.

1200 SSD, daha önceki nesilden %100 daha hızlı aktarım sağlayan 12 Gb/s SAS arabirimi içeriyor. Sürücü ayrıca 6Gb/s SAS ortamlarıyla da geçmişe dayalı olarak uyumlu çalışıyor.

Okuyucu Yorumları