Seagate'ten Yeni Sabit Disk Rekoru!

Seagate, 3.5 inçlik yeni sabit diski EXOS'a adeta dünyaları sığdırmayı başarıyor!

Yeni sabit disk rekoru

Seagate, geçtiğimiz gün yeni HAMR (Isı destekli manyetik kayıt) teknolojisini kullanan ilk iş odaklı depolama çözümünü tanıttı. Seagate EXOS, dayanıklılığı ve 3.5 inçlik alana sığdırdığı veri kapasitesi ile büyük bir ilerlemenin habercisi konumunda.

Seagate EXOS, 16TB'lık kapasitesi ile 3.5 inç boyutundaki disklerin arasındaki en yüksek kapasiteye sahip depolama çözümü olarak öne çıkıyor. Başarılı bir test sürecini geride bıraktıktan sonra satışa sunulan EXOS, tak-çalıştır sistemine sahip olmasıyla da oldukça kullanıcı dostu bir ürün.

Seagate, tanıtım için kullandığı özel ünitesinde ürünün iş odaklı çalışma koşullarındaki performansını gösterdi ve ürünün veri merkezlerinde sorunsuz olarak çalışabildiğini belirtti. HAMR teknolojisini kullanan EXOS, yeni yazma sistemi sayesinde veri paketlerinin çok daha küçük ve sıkı olarak saklanabilmesinin yanında manyetik stabilitesini de en az önceki teknolojiyi kullanan depolama çözümlerinde olduğu kadar iyi bir şekilde koruyabiliyor.

Tüm yazma kafalarının uçlarında bulunan küçük bir lazer diyotu, yazma kafasının tüm veriyi isabetli olarak metal plakalara aktarabilmesini sağlıyor. Teknoloji hakkında daha fazla bilgi veren blog yazısında Seagate'in iş odaklı çözüm yöneticisi Jason Feist, şu ifadeleri kullanıyor:

"Seagate, Exos HAMR ünitelerini tüm standart testlerde kullanarak tüm ürünlerini kullanıma hazırlama ve optimize etme işlemlerini hızla sürdürüyor. HAMR disklerini kullanmak için kullanıcıların sistemlerinde herhangi bir değişim yapmalarına gerek olmayacak ve sistem, tüm iş ortamları ile uyumlu hâlde çalışmaya hazır olarak dağıtılacak."

Şirket, HAMR teknolojisini geçtiğimiz yılda da test ederek disklerin endüstri standartlarının çok üzerinde okuma-yazma hızlarına ve dayanıklılığa sahip olduklarını göstermişti. Seagate'in ürün seviyesindeki testlerinin sona ermesi ile bu yeni teknolojiye sahip diskleri çalışma ortamlarında görmek, pek uzun sürmeyecektir.

Okuyucu Yorumları