Sekme Biriktirme Hastalığınızdan Kurtulun

Aynı anda çok fazla sekme açık tutmak, cihazınızın belleğini yiyip bitirmek dışında tüm sistemin de daha yavaş çalışmasına sebep olabilir!

Sekmelerinizi kapayın

İnterneti her gün kullanıyorsanız ve hatta işiniz sürekli sörf yapmanızı gerektiriyorsa, sekme biriktirme hastalığını da mutlaka biliyorsunuzdur. Bazı internet kullanıcıları bu kötü alışkanlıktan hemen kurtulurken, bazılarımız sistemin durmaya yakın derecede yavaşlamasına rağmen sekme biriktirmeye devam ediyoruz. Ve çoğu zaman bunu farkında bile olmadan yapıyoruz.

Bir çok web sitesinde bulunan linklere tıkladığımızda, biz istemesek de bu linkin yeni bir sekmede açıldığını biliyoruz. Eğer bu tip linklere sürekli tıklamaya devam ederseniz kısa süre içinde düzinelerce sekmenin açık olduğunu fark edebilirsiniz. En iyisi aradar bir de olsa sekme sayısını kontrol etmek ve kullanmadığınız seklemeri kapatmak. Chrome için geliştirilen Tamagotchi eklentisi gibi araçlar, bu işlemi eğlenceli bir hale getirebiliyor.

Diğer kötü bir alışkanlık ise, her linke tıklarken "orta fare tuşu" ile tıklamak. Bu da o linkin mutlaka yeni bir sekmede açılmasını sağlar. Normalde çok kullanışlı olan bir kısayol olsa da, eğer kendinizi sekme mahşerinde bulursanız, şüphelilerden biri de orta fare tuşunu fazla kullanmanız olabilir.

Eğer sekmeleri kapattığınızda, "ya kaybedersem" gibi bir tedirginlik yaşıyorsanız, tarayıcınızın sürekli olarak en son kapatılan sekmeleri aklında tuttuğunu unutmayın. Ctrl + Shift + T kısa yolu sayesinde kapadığınız sekmelerin, kapadığınız andaki halleriyle geri dönmesini sağlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları