Sevenlerine iyi haber: Yeni bir Karate Kid filmi geliyor

Jackie Chan ve Ralph Macchio yeni bir Karate Kid filmi için bir araya geliyor. Eğer Cobra Kai ağzınızda hoş bir tat bıraktıysa, bu yeni Karate Kid filmini de merakla bekleyeceğinize eminiz.

Sevenlerine iyi haber: Yeni bir Karate Kid filmi geliyor

Karate Kid evreni bir kez daha genişliyor. Orijinal film serinin ve Cobra Kai’nin yıldızı Ralph Macchio, aksiyon filmlerinin efsanesi ve 2010 Karate Kid yeniden yapımının yıldızı Jackie Chan ile yeni bir Karate Kid filmi için bir araya geliyor.

Yeni film hakkındaki ilk haberler geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı ancak o sırada tam olarak neyle ilgili olduğu belli değildi. Sony’nin söylediği tek şey filmin Cobra Kai ve orijinal filmlerle aynı evrende geçtiğiydi. Artık, bu evrende geçeceğini ve Jaden Smith’in başrolünü paylaştığı 2010 filminin evrenini de hikayeye taşıyacağını biliyoruz.

Macchio ve Chan, haberi ortak bir video ile duyurdular ve bu video aynı zamanda baş karakteri oynayacak kişi için açık bir oyuncu seçimi çağrısı yapıldığını da gösterdi.

Yönetmenliğini Jonathan Entwistle’ın (The End of the F**king World) yaptığı ve senaryosunu Rob Lieber’in (Peter Rabbit) yazdığı en yeni Karate Kid filmi, ABD’de 13 Aralık 2024’te sinemalarda gösterime sunulacak. Olay örgüsünün detaylarına dair henüz bir ayrıntı bulunmuyor ancak Chan’in yeni bir Bay Miyagi olarak görülebilecek Bay Han’ı, artık kendisi de karate sensei olan Macchio’nun Daniel LaRusso’suyla tanışarak bir araya gelince bazı tahminlerde bulunabilirsiniz.

Ayrıca, Cobra Kai’nin arkasındaki ekibin projeye doğrudan dahil olmasa da sürecin bir parçası olduğu ortaya çıktı. Sony Pictures Television, Cobra Kai’nin yapımcılığını üstleniyor ve bu filmin yapımcısı da Sony Pictures olduğundan dolayı Cobra Kai’nin yaratıcıları Jon Hurwitz, Josh Heald ve Hayden Schlossberg filmin çekileceğini biliyordu ve kendilerine sorulduğunda yardım tekliflerini sundular. io9’un yaptığı bir görüşmeye göre projeye yakın bir kaynak, ekibin senaryoların tüm yinelemelerini gördüğünü ve bunlar hakkında düşüncelerini ilettiğini, Entwistle’ın onlarla sık sık konuştuğunu ve bunun harika bir haber olduğunu söyledi.