Sevilen oyun serilerinden Mafia, yeni bir oyunla geri dönüyor

Hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Mafia serisi, yeni bir oyunla geri dönmeye hazırlanıyor. Yeni Mafia oyunu hakkında bilinen her şey haberimizde...

Mafia efsanesi, yeni bir oyunla geri dönüyor

Serinin hayranlarının beklediği büyük müjde geldi: Yeni bir Mafia oyunu geliyor. Yayıncı 2K Games ve Mafia III ve Mafia: Definitive Edition üzerinde çalışan stüdyo Hanger 13, serinin 20. yıl dönümünü kutlayan bir blog yazısında bu müjdeyi resmi olarak duyurdu.

Hanger 13 genel müdürü Roman Hladík, “Yepyeni bir Mafia projesi üzerinde çalışmaya başladığımızı teyit etmekten mutluluk duyuyorum” dedi ve devam etti: "Şu anda daha fazla bir şey paylaşamıyor olsak da, bu sevilen seri üzerinde çalışmaya devam etmek ve oyuncularımızı yeni hikayelerle eğlendirmek için gerçekten heyecanlıyız."

Stüdyo, projeyle ilgili başka bir detay paylaşmadı. En son sürümü, orijinal 2002 oyunun yeniden yapımı olan 2020 Mafia: Definitive Edition idi. Bu yılın başlarında yayınlanan bir Kotaku raporuna göre, 2016'da Mafia III üzerinde çalışmayı tamamladıktan sonra Hanger 13, birden fazla işten çıkarma şoku yaşadı. Hanger 13'ün üzerinde çalıştığı bir oyunun da iptal edilmesinin ardından, 2K stüdyoya 50 milyon dolarlık bir fon sağlamıştı.

Aynı ay, Kotaku, stüdyonun İtalya'da geçen ve Unreal Engine 5 üzerine kurulu bir Mafia oyunu üzerinde çalıştığını ortaya koyan ayrı bir rapor yayınladı. Bu projenin bugün duyurulan 2K ve Hanger 13 oyunu olup olmadığı belli değil.