Shuttle'ın NAS çözümü DataStar'da

DataStar, Shuttle'ın ev ve küçük ofisler için OMNINAS KD22 NAS çözümünü satışa sundu

Shuttle'dan NAS çözümü

Shuttle'ın Türkiye distribütörü DataStar, hem ev hem küçük ofislere yönelik NAS çözümünü satışa sundu. Shuttle OMNINAS KD22 model NAS, büyük verileri depolama ve paylaşma için uygun bir çözüm oluşturuyor. Çift disk desteği olan ürün, aynı zamanda kablosuz erişim noktası özelliğine sahip. Böylece kablosuz ağ destekli diğer cihazlarla veri paylaşımı da yapabiliyor. Bunun dışında kişiye özel bulut oluşturmayı sağlayarak, bilgileri güvenli şekilde saklamaya ve gerektiğinde de paylaşmaya olanak veriyor.

Shuttle OMNINAS KD22 NAS ürünü, 1.2GHz Marvell 88F6707 işlemciye sahip. 512MB DDR3 belleği olan üründe iki NAS depolama birimi yer alıyor. Hem 3.5 inç hem de 2.5 inç sabit disk (SSD uyumluluğuna da sahip) sürücüleri olan ürün, 8 TB'a kadar depolama kapasitesini destekliyor. Saniyede 110 MB okuma, 75 MB yazma hızına sahip olan cihaz, 802.11b/g/n kablosuz ağ standartlarıyla uyumlu ve ev ya da ofisteki ağa bağlanarak akıllı telefon, tablet bilgisayar, PC'ler ve Wi-Fi uyumlu diğer cihazların erişebileceği bir NAS veritabanı işlevi görebiliyor. Fotoğraf, müzik, video gibi dosyaların hem depolanması hem de paylaşılması için güçlü bir çözüm olan Shuttle KD22, birden fazla sunucu fonksiyonlarını, RAID modlarını destekliyor.

Hızlı Geçiş Fonksiyonu

Kurulumu kolaylaştıran HDD yatağı tasarımına sahip olan ürün, bu sayede diskler arasında hem kolay hem hızlı geçiş yapmayı sağlıyor. Tek tuşla hot-swap fonksiyonunu destekleyen ürün, RAID 1 modunda bu fonksiyon kullanılarak birkaç saniye düğmeye basıldığında kolayca HDD değiştirilip çalıştırılabiliyor.

Acronis True Image Personal Edition yazılımı yüklü olarak gelen OMNINAS KD22'de, bu program sayesinde veri yedekleme işlemi çok kolay ve rahat yapabiliyor. USB 3.0 ve SD kart okuyucu yuvaları bulunan ürün, depolama ve veri aktarımında kullanıcıya seçenek ve hızı bir arada sunuyor. Otomatik kopya işlevi ile bilgisayarı açmadan dijital içerikleri saklamayı sağlayan NAS çözümü, PTP fonksiyonunu da destekliyor.

Shuttle OMNINAS KD22 NAS çözümü ile dosyaları zaman harcamadan düzenlemek ve kolay erişilebilir kılmak mümkün. DLNA Twonky Media Server yazılımı, otomatik olarak NAS'da saklanan tüm verileri (film, müzik, fotoğraf vb) sıralıyor. Aynı zamanda multimedya formatlarını destekleyen bu yazılım ile bu tür dosyaları çalıştırmak da mümkün. Mobil cihazlar için OMNINAS App desteği de olan ürün, az enerji harcıyor ve yeşil teknolojiyi destekliyor.

Kullanımı zenginleştiren ve kolaylaştıran birçok özelliğe sahip olan Shuttle'ın NAS çözümü 249 USD + KDV fiyatla satışa sunuluyor.

Okuyucu Yorumları