Şimdikinden beş kat daha hızlı kablosuz bağlantı: Wi-Fi 7 nihayet geliyor

Günümüzde kullanılan Wi-Fi 6 standardından beş kat daha yüksek hız vaat eden Wi-Fi 7, günleri saymaya başladı...

Beş kat daha hızlı Wi-Fi: Wi-Fi 7 nihayet geliyor

Wi-Fi 7, 2024’ün ilk çeyreği sona ermeden resmileşecek gibi gözüküyor. Wi-Fi Alliance, bir süredir taslak halinde olan ve 802.11be olarak da bilinen yeni nesil Wi-Fi’nin, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinin sonunda somut bir standart haline geleceğini bildirdi.

Wi-Fi Alliance tarafından yapılan açıklamada “IEEE 802.11be teknolojisini temel alan Wi-Fi Certified 7, 2024’ün ilk çeyreğinin bitmeden önce sunulacak. Wi-Fi 7 cihazları bugün pazara sunuluyor ve Wi-Fi Certified 7, dünya çapında birlikte çalışabilirliği kolaylaştıracak ve bağlı cihazların bir sonraki çağına gelişmiş Wi-Fi performansı getirecek” denildi.

40 Gbit/s'ye varan hızlara ulaşabilen Wi-Fi 7, Wi-Fi 6’dan neredeyse beş kat daha hızlı olacak.

Wi-Fi 7 henüz resmi olarak “bitmemiş” olmasına rağmen 802.11be desteğine sahip modemlerin piyasada bulunması biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bu modemler, mevcut Wi-Fi 7 standardı taslağıyla üretildi, ancak gelecek yılın başında tamamlandığında, bu donanımın hızlandırılması için yalnızca bir ürün yazılımı güncellemesi yeterli olacak.

Yine de, Wi-Fi 7’nin muazzam hızından faydalanabilmek için istemci cihazların da bu standardı desteklemesi gerekecek. Başka bir deyişle, bir Wi-Fi 7 modeme sahip olmak kulağa güzel gelse de, telefonunuz, tabletiniz, dizüstü bilgisayarınız veya diğer cihazlarınız bu standardı desteklemiyorsa, ekstra hızdan yararlanamayacaksınız.