Lego Star Wars Skywalker Saga inceleme: Şimdiye kadar ki en güzel görünen LEGO oyunu

Oyuncular Star Wars filmlerinde üç üçlemenin hikayeleri hakkında ne düşünürse düşünsün, bunun LEGO'nun en iyi video oyunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Biz oynarken çok eğlendik. Hem Lego hem de Star Wars fanları kaçırmasın!


Geçtiğimiz Ramazan, uzun bayram tatiline denk gelmesi ile yeni Lego oyununu, yine çocuklarımızla birlikte oynayıp inceleme şansı bulduk. Daha önce birçok Lego oyunu gibi Star Wars’ları da birlikte bitirmiştik. Ancak LEGO Star Wars: Skywalker Saga’yı oynayamaya başladığımızda bu nasıl Lego oyunu demekten kendimizi alamadık. Şunu söylememiz gerekiyor ki geliştirici TT Games'in geçmiş LEGO oyunlarının tüm altyapısını korurken gerçekleştirdiği dönüşüm gerçekten göz alıcı. İlk dikkat çeken, önceki oyunlardaki neredeyse izometrik kamera açısı yerine artık yeni nesil bir aksiyon oyununa yakışır şekilde değişen üçüncü şahıs görünümü oluyor ve bizce bu çok isabetli bir karar. Yeni LEGO Star Wars: The Skywalker Saga’da, tüm fanları mutlu edecek şekilde eksiksiz, 9 Star Wars filminin tümü bulunuyor. Sizi bu filmlerdeki en önemli anların içine dâhil ediyor ve full aksiyon vadediyor.


İstenilen üçlemeden başlamak mümkün

Star Wars fanlarının kendi aralarında tartıştığı ve izlemeye hangi bölümden başlanması gerektiği konusu da oyunun başına eklenmiş. Böylece oyuncular, maceralarını başlatmak ve ilgili destanda ilerlemek için 1. , 4., ya da 7. bölümden başlayabiliyorlar. Üç üçleme arasında istediğiniz gibi geçiş yapabiliyorsunuz ama başlangıç ​​noktası sabit. Yani ara filmlerden başlayamıyorsunuz. Oyuna başladığınızda fark edebileceğiniz diğer bir yenilik ise konunun oyuna yansıtılmasında olmuş. Geçmiş LEGO oyunlarında neredeyse her sahne tam bir bölüm olarak yer almasına rağmen yeni oyun sadece önemli noktalara odaklanmış. Elbette yine filmlerdeki önemli sahnelerin bazıları tam bir bölüm olarak yer alıyor ancak diğerleri açık dünya bölümleri içine serpiştirilmiş. Örneğin, Bölüm 1'deki pod yarışı, kendi başına bir bölümken filmin tüm diğer önemli sahneleri, açık dünya Tatooine'i keşfederken gerçekleşiyor. Ama bu demek değil ki bir şeyler eksik kalmış. TT Games kesinlikle bunu çok iyi dengelemiş ve bir Star Wars oyununda arayacağınız ışın kılıcı yakın dövüşünden uzay gemisi savaşlarına kadar, eğlenceli bir oyun deneyimi sunmak için bulunması gereken hiçbir şey atlanmamış.


Yeni başlayanlar için RPG

Daha önce bir LEGO oyunu oynamış olanlar için mekaniklerde çok fazla bir değişiklik yer almıyor. Yine aynı şekilde etrafı kırıp döküp LEGO parçaları toplayabiliyoruz, çözmemiz gereken küçük bulmacalar yer alıyor, yeni karakterlerin kilitlerini açıyoruz. Ancak elbette tümünün kapsamı geliştirilmiş. Ek olarak; Jedi, ödül avcısı vs. gibi karekter tipleri için yükseltmeler yapacağınız mini bir RPG yapısı da eklenmiş. Yani, oyuncular için hikayede ilerlemenin yanı sıra yine yapılacak tonlarca şey bulabilecek.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga’da dövüş mekanikleri ve gemi savaşları iyileştirilmiş ancak tamamen baştan yapılmamış. Yakın dövüş için kombo metre ya da uzak saldırılar için oyunculara bir koruma sistemi gibi küçük değişiklikler yer alıyor. Uzun lafın kısası yeni LEGO oyununu da önceki oyunlarda olduğu şekliyle hiç yabancılık çekmeden oynayıp bitirmek mümkün. Sadece artık çok daha iyi görünüyor ve alınan zevk ikiye katlanmış.


Açık dünya ve 3. şahıstan oynanan LEGO

İncelemenin başında da belirttiğimiz gibi Lego tam bir aile oyunu. Evdeki ufaklıklarla birlikte hoş vakit geçirmek için birebir. Dolayısıyla birlikte oynama mekanikleri de önemli bir yer işgal ediyor. Önceki oyunlarda, TT Games her bir oyuncunun kendi yönünü bulmasına yardımcı olacak sistemler sunmuştu, ancak bu oyunda bir oyuncunun açık dünya ya da uzay alanlarının tamamen farklı bir bölümünü keşfetmesi de mümkün hale geliyor. Bir arkadaşınız ya da aile üyelerinden biri ile oynamak yine harika ama uzun süredir Lego oyunu oynayanlar yeni kamera açısı ile kendilerini normalden daha fazla kaybolmuş hissedebilirler.


LEGO oyunundan çok LEGO filmi gibi görünüyor

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga'yı oynamak sadece eğlenceli değil, aynı zamanda inanılmaz güzel görünüyor. Yeni nesil konsollarda aslına uygunluk ve ayrıntılara gösterilen özen gerçekten göz kamaştırıcı. Öncekilerden farklı bir şekilde bu oyunda ortamlar sinematik benzerlerini daha fazla yansıtacak şekilde tasarlanmış. Örneğin artık arka planlar ve oyuncunun etkileşimde olmayacağı nesneler bloklardan oluşmuyor. Elbette TT Games, birçok parçanın tamamen LEGO'dan yapılmış gibi görünmesini sağlamak için elinden gelenin en iyisini yapmış ama oyunun artık daha çok bir Lego filmi gibi göründüğünü söylemek mümkün. Örneğin, Pod Yarışı pisti, bir ton LEGO ve standart 3D model içeren bir eğlence gibi görünüyor. Bu, böylesine büyük bir oyunun çok küçük bir parçası ve yine de TT Games bunu doğru hissettirmek için elinden geleni yapmış.


Yoksa gerçekten konuşuyor mu bunlar?

Hikaye anlatımı, diğer LEGO oyunlarında da olduğu gibi yine çok iyi ve eğlenceli olmuş. Ek olarak LEGO Star Wars: Skywalker Saga’da artık karakterin bir sesi de var ve animasyon dizisinden bazı ünlü sesler de dahil olmak üzere çok başarılı olmuş. Eski tatta oynamak isteyenler için sesler konusunda hala eskiye dönmek için de bir seçenek bulunuyor. Oyun, pek çok farklı öğeyi ve 9 filmi bir araya getirmeye çalışırken, başarılı bir şekilde tempolu hissediyor. Filmlerden adım adım tüm sahneleri olmasa da aklınızda kalan tüm sahneler eksiksiz bir biçimde oyun içine yansıtılmış. Belki de bu, geçmiş LEGO oyunlarının çok şiştiğine dair eleştirilere bir yanıt olarak yapılmış olabilir. Komboların getirilmesi ve uzak dövüşlerde üçüncü şahıs nişancı hissi verilmesi gibi modern dokunuşları takdir etmemek mümkün değil. TT Games, zaten var olan başarılı mekanikleri bozmadan üzerine ekleyerek ilerlemiş.


Sonuç

LEGO Star Wars: Skywalker Saga , TT Games'in bir araya getirdiği en iyi derleme. Görsel olarak çarpıcı, mekanik olarak gelişmiş ve sonsuz eğlenceli bir oyun, ayağını gaza basıyor ve asla bırakmıyor. Oyuncular üç üçlemenin hikayeleri hakkında ne düşünürse düşünsün, bunun LEGO'nun en iyi video oyunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Biz oynarken çok eğlendik. Hem Lego hem de Star Wars fanları için kesinlikle tavsiye ederiz.

85

Yapımcı: Warner Bros. Int. Ent.
Geliştici: TT Games
Platform: Xbox Series S/X, Xbox One, PC, PS5, PS4, Switch
Tür: Aksiyon macera
Web: www.ttgames.com/game/lego-star-wars-the-skywalker-saga/