Sızdırılan yeni AMD Ryzen 7000 CPU'lar, Intel'in işlemcileri için sorun yaratabilir

AMD’nin yeni Ryzen 7 7700 ve Ryzen 5 7600 işlemcileri, SiSoftware veritabanında göründü.

AMD’nin yeni Ryzen işlemcileri internette göründü

Söylentilere göre AMD'nin X modeli olmayan 2 Ryzen 7000 işlemcisi SiSoftware veritabanında ortaya çıktı ve muhtemelen X serisi muadillerine kıyasla watt başına daha yüksek performans getiriyor.

AMD Ryzen 7 7700 ve Ryzen 5 7600 işlemciler, SiSoftware web sitesinin kıyaslama sayfasında ortaya çıktı. Henüz piyasaya sürülmemiş bir 'Sapphire 7D771' sistemi üzerinde çalıştığı belirtilen işlemcilerin Intel için rekabette sorun yaratabileceği düşünülüyor.

Sapphire'in son kullanıcılar için anakart üretmemesi, bu yeni varyasyonların kurumsal kullanıma yönelik gömülü sistemlerin bir parçası olabileceğini düşündürürken, SiSoft sızıntısında hem 8 çekirdekli 7700 hem de 6 çekirdekli 7600 işlemciler 3.8 GHz saat hızlarına sahip görünüyor. 'X' muadilleriyle doğrudan karşılaştırıldığında Ryzen 7 7700 700MHz daha düşükken, Ryzen 5 7600 ise 900MHz daha düşük bir saat frekansına sahip ve bu da X olmayan yongaların daha yavaş olacağını gösteriyor. Bu AMD'nin önceki adlandırma kurallarına göre şaşırtıcı değil. Zira X modellerinin çarpan kilidi açık ve hız aşırtma imkanı tanıyor.

Ryzen işlemcilerin X olmayan varyantları, genellikle X varyantlarından daha düşük bir fiyat noktasında biraz daha az güç sağlar. Böylece fiyat/performans odaklı işlemciler olarak tercih edilirler. AMD, bu işlemcilerin ana akım tüketicilere sunulup sunulmayacağını ve piyasaya ne zaman çıkacağını henüz doğrulamış değil. Bekleyip göreceğiz.