Skandalda Kimse İşten Kovuldu mu?

Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı sebebiyle kimsenin işten kovulup kovulmadığını bakın nasıl açıkladı...

Zuckerberg'den tarihi itiraf

Facebook, Cambridge Analytica skandalı üzerine tepkiler devam ederken firmanın göreceği hasarı en aza indirgemeye çalışıyor. Ama görünüşe bakılırsa bu işlerin sonucunda firmadan uzaklaştırılan hiçbir çalışan yok. Bir medya konferansında Mark Zuckerberg, skandallar sebebiyle hiçbir çalışanın işten kovulmadığını onayladı ve "Sonuçta bu benim sorumluluğum." dedi.

Yalnız tabii ki, Zuckerberg kendini de kovmuyor. Kendisine ayrıca halen Facebook'u yönetmekte en doğru kişi olduğunu hissedip hissetmediği sorulduğunda, buna "Evet" diye cevap verdi. Kurulun Zuckerberg'in başkanlıktan inmesini tartışıp tartışmadığı sorulduğunda ise "Bildiğim kadarıyla hayır." diye yanıtladı. Tüm bunlar bir konferans sırasında garip hissedilen anlardı ve Zuckerberg'in bu yanıtının ardından üç saniye sessizlik oldu.

Ve #deletefacebook'un platformun kullanıcı altyapısına yeterince zarar verdiğini düşünenler maalesef hayal kırıklığına uğrayacaklar. Zuckerberg'e bu olaylar sonucu kullanım oranında bir değişme olup olmadığı sorulduğunda, "Gözlemlenebilen anlamlı bir etki olduğunu zannetmiyorum. Ama bu yine de güzel bir şey değil. Kimsenin hizmetimizden mutsuz olmasını istemiyorum. Değişikliği ölçemesek de, bu yine de güvene olan büyük bir darbeyi gösteriyor." dedi.

Okuyucu Yorumları