Snapdragon 8s Gen 3, daha ucuz premium telefonların yolunu açıyor

Qualcomm, en yeni üst seviye mobil çipini resmi olarak duyurdu. Şirkete göre Snapdragon 8s Gen 3, daha ucuz premium telefonların yolunu açmak için geliştirildi.

Snapdragon 8s Gen 3, daha ucuz premium telefonların yolunu açıyor

Qualcomm’un üst seviye mobil çip serisine bir SKU daha ekleniyor. Artık resmileşen Snapdragon 8s Gen 3, premium akıllı telefonlar için biraz daha uygun fiyatlı bir platform sözü veriyor. Şirketin belirttiğine göre 8s Gen 3, en çok aranan 8 serisi özelliklerini daha fazla üst seviye Android akıllı telefona getirecek.

Qualcomm, yeni Snapdragon 8s Gen 3 Mobil Platformunu oluştururken cihaz içi üretken yapay zeka, üst seviye ISP, mobil oyunlar için güçlü grafikler ve üst seviye bağlantıyla yüksek çözünürlüklü ses desteği olmak üzere dört alana odaklandığını söylüyor. Qualcomm’un kıdemli başkan yardımcısı ve mobil telefonlar genel müdürü Christ Patrick, “cihaz içi üretken yapay zeka ve gelişmiş fotoğrafçılık özellikleri gibi yeteneklere sahip Snapdragon 8s Gen 3, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek, günlük yaşamlarında yaratıcılığı ve üretkenliği teşvik etmek için tasarlandı” dedi ve ekledi: “En premium mobil ürünümüz olan Snapdragon 8 serisine en son eklenen ürünü, daha fazla tüketiciye özel olarak seçilmiş olağanüstü yeteneklerle sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

4 nm’lik süreç kullanılarak üretilen Snapdragon 8s Gen 3, üç CPU çekirdeği kümesine sahip. Bu kümeler, 3,0 GHz’de çalışan bir Cortex-X4, 2,8 GHz’de çalışan dört Cortex-A720 ve 2,0 GHz’de çalışan üç Cortex-A520’den oluşuyor. Dahili Adreno grafikleri, daha yüksek fiyatlı Snapdragon 8 Gen 3’teki gibi küresel aydınlatma olmasa da donanımla hızlandırılmış ışın izleme desteğine sahip.

ISP, Snadragon 8 Gen 3 ile benzer özelliklere sahip ancak 8K HDR video (maksimum 4K 60 FPS) kaydı bulunmuyor. Yine de 4K’ye kadar H.265, VP9 ve AV1 kod çözümünü destekliyor.

Yeni çip, bağlantı tarafında Wi-Fi 7 ve Bluetooth 5.4 desteğini barındırıyor ve entegre X70 modem, mmWave ve sub-6 ağlarında 5000 Mbps’ye kadar indirme hızlarını destekliyor.

Snapdragon 8s Gen 3 ile desteklenen ilk akıllı telefon dalgasının bu ayın sonlarında sunulması bekleniyor. Qualcomm’un söylediğine göre en yeni çipi kullanan ilk OEM’ler arasında Honor, iQOO, realme, Redmi ve Xiaomi bulunuyor.