Sonunda bu da oldu: Diş fırçasına oyun yüklediler

Oyun çılgınlığının sonu yok. Bir hacker hemen her yerde çalıştırılan ikonik oyun Doom'u bu kez dijital bir diş fırçasının ekranında çalıştırmayı başardı.

Sonunda bu da oldu: Diş fırçasına oyun yüklediler

Telefonda, televizyonda, PC'de, tablette, konsolda oyun oynamaya doyamadıysanız artık banyoda dişinizi fırçalarken, dijital diş fırçanızın ekranında da Doom oynayabilir, dünyayı istila eden şeytani varlıkları shotgun'la vurmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Evet doğru okudunuz, hemen her yerde çalışan Doom, en sonunda bir dış fırçasında da çalıştırıldı.

YouTuber ve cihaz korsanı Aaron Christophel, klasik shoot 'em' up oyununu elektrikli diş fırçasında çalıştırmanın bir yolunu buldu. Akıllı teknolojinin yükselişi sayesinde internet bağlantısı, sensörler ve ekranlar tost makineleri, çöp kutuları ve hatta elektrikli diş fırçaları da dahil olmak üzere her türlü ev cihazına takılıyor. Christophel de Doom'u çalıştırabilmek için Evowera Planck Mini akıllı diş fırçasını kullandı ve başarılı da oldu.

Evowera Planck Mini, renkli ekranı, Wi-Fi bağlantısı ve fırçalama koçluğu uygulamasıyla biraz gelişmiş bir akıllı elektrikli diş fırçası. Bu fırçanın yanında, eski manuel diş fırçaları ise çatal gibi kalıyor. Dolayısıyla, bu kadar güçlü dijital bir teknolojiye sahip olunca, onu hack'lemek de mümkün oluyor.

Christophel, kendi ESP32 geliştirme kartı aracılığıyla Planck Mini'nin ESP32-C3 mikro denetleyicisine özel aygıt yazılımı yüklemeyi başardı. Bunu da akıllı diş fırçasının kablosuz (OTA) güncelleme işlevini kullanarak yaptı. YouTuber buradan Doom'u diş fırçasına yükleyebildi.