Sony, PlayStation 5 ile AMD'nin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Sony'nin yükselen PlayStation 5 satışları, Japon donanım devinin, 2022 yılında AMD'nin en büyük müşterisi olmasını sağladı.

PlayStation 5, AMD'nin yüzünü güldürüyor

Dünya çapında 30 milyondan fazla PlayStation 5 konsolu satan Sony, AMD'nin gelirlerinin yüzde 16'sını oluşturuyor. Tom's Hardware'in raporuna göre, Sony yalnızca geçen yıl özel RDNA 2 mikro mimarisi için yarı iletken teknolojisine 3,776 milyar dolar harcadı.

PS5 konsolu, 7nm silikon üzerine inşa edilen AMD Oberon GPU'yu kullanıyor. Konsol 16GB belleği ile 2233 MHz'lik bir GPU saatine sahip. PS5'in dünya çapında neredeyse yaygın bir şekilde satışa sunulduğu şu günlerde, Sony'nin satışlarda yavaşlama belirtisi göstermediği açık. Sony geçtiğimiz yıl boyunca PS5'in üretimini artırdı, bu nedenle GPU'ları güvence altına almak için daha fazla para ayırmaları mantıklı.

AMD'nin konsol tarafındaki hakimiyeti oyun sektörünün diğer tarafında da devam ediyor, zira grafik kartı üreticisi Xbox Series X'e de güç sağlamaktan sorumlu. VGChartz, Microsoft'un en son konsolunun 20 milyon adet sattığını iddia ediyor.

Sonuç olarak, bu durum PS5 ve Xbox Series X'in uzun ömürlülüğü konusunda cesaret verici bir tablo çiziyor. Bu konsollar ilk başlardaki sorunlara rağmen inanılmaz derecede iyi satmaya devam ediyor, ayrıca satın almak isteyenler cihazları, konsolların piyasaya ilk çıktığı zamanlara göre çok daha kolay bir şekilde edinebiliyor.