Sony, Evolution Studios'u kapatıyor!

Sony, sürpriz bir karara imza atarak kendisine bağlı önemli şirketlerden birini kapatıyor!

Sony'den yeni ölüm fermanı!

Sony, Driveclub ve MotorStorm serilerinin geliştiricisi Evolution Studios'u kapatacağını duyurdu. Bu duyurunun Microsoft'un Fable geliştiricisi Lionhead'i kapatacağına yönelik duyurusunun ardından gelmesi, oyun endüstrisi için kötü haberlerin üst üste gelmesi anlamını taşıyor.

Evolution, Driveclub'ın sıkıntılı yayın sürecinin ardından 2015 yılında pek çok işten çıkarma ile karşılaşmıştı. Ancak buna rağmen kapanma duyurusunun bir sürpriz olduğu rahatlıkla söylenebilir. Evolution, kısa bir zaman öncesine kadar Driveclub'ın bir PlayStation VR sürümü üzerinde çalışmaktaydı ve bu sürümü GDC 2016'da da tanıtmıştı.

Sony'nin konu hakkında yaptığı açıklamada, SCE Worldwide Studios genelinde yapılan bir araştırmanın, rekabet ortamında kaynakların çok daha yüksek kaliteli, yenilikçi ve ticari olarak mümkün projelerde kullanılabileceğinin görüldüğü belirtiliyor. Bu yüzden de özellikle Avrupa stüdyolarında köklü bir değişime gidildiği ve bu değişimin sonucu olarak Evolution Studio'nun kapatılacağı söyleniyor.

Bu kararın kendilerini pek çok yetenekli kişiyi kaybetme riski ile karşı karşıya bıraktığını ve durumdan üzüldüklerini belirten firma, buna rağmen daha heyecan verici yeni projeler üzerinde çalışan diğer stüdyolara odaklanmanın uzun süreçte kendileri için daha iyi olacağını belirtiyor.

Evolution Stüdyo'da çalışan bazı kişiler, firma içinde uygun olan diğer konumlara taşınacak. Firma, kendi içerisinde uygun bir pozisyon bulamaması durumunda da ayrılan çalışanlar için yerel geliştiriciler ve diğer geliştirme firmaları ile konuşacağını ve her desteği sunmaya çalışacağını söylüyor...

Okuyucu Yorumları