Sony HMZ-T3W'yu denedik!

Sony'nin yenilenen "üç boyutlu kaskını" denedik! İşte cihazın sundukları ve ilk kararımız...

Herkes bu keyfi yaşamalı!

3 boyutlu görüntüleyiciler, Sony'nin IFA'da gösterdiği HMZ-T3W ile daha ciddiyet kazanacak gibi görünüyor.

Sony HMZ-T3W aslında önceki IFA'larda gördüğümüz cihazın yenilenmiş, yükseltilmiş hali. Avrupa'da yaklaşık 2.030 dolardan satılacak olan cihazın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

HMD'deki yenilikler arasında wirelessHD desteği, daha iyi bir ekran ve daha iyi ayarlanabilen kayışlar bulunuyor. Kablosuz bağlantı, sizi HDMI gibi bir kaynakla bağlayan bir kontrol kutusu yoluyla sağlanıyor, böylece verilen gözlüklerinize iletiliyor. Sony, HMZ-T3W'yu PC'niz, cep telefonunuz, tabletiniz ve oyun konsolunuzla bağlanabilecek şekilde tasarlamış. Bu bağlantıyı gözlüğünüzle bağlanan bir kablosuz adaptör yoluyla sağlıyorsunuz.

Yeni gelen akıllı cep desteği sayesinde telefonunuzun ekranının fazlasıyla büyümüş bir halini gözünüzün önünde, gerçek zamanlı olarak görüyorsunuz.

Sony HMZ-T3W ile tecrübemiz

Sony HMZ-T3W ile tecrübemiz

Sony HMZ-T3W ile yaşadığımız deneyim

Sony HMZ-T3W'yu kullanmak, kendi sinema salonunuza sahip olmakla hemen hemen eşdeğer bir deneyim. Gözlük, 20 metre uzaktaki 750 inç'lik bir TV'nin yerini alıyor ve her gözünüz için 1.280x720 çözünürlüklü OLED ekran sunuyor. Cihaz 2D ve 3D görüntüleri destekliyor.

Gözlüğün Oculus'tan farkı ise görüntüsünün sabit olması. Yani kafanızın hangi açıya baktığının bir önemi yok.

Oyuncak dürbünün altında optik ayarlamaya yarayan iki düğme, dört yönlü bir menü düğmesi ve iki ses düğmesi bulunuyor. Kafa seti, surround 7.1 ses oluşturma yeteneğine sahip MDR-XB90 kulaklıklarla geliyor.

Cihaz teoride harika olsa da bazı gerçekler işin içine girdiğinde işin zevki kaçabiliyor. HMZ'de devam eden bir sorun, hala sizden kusursuz açıyı bulmanızı gerektirmesi. Yani gözlüğü yüzünüzde çok yukarı veya aşağı takarsanız, sinir bozucu bir bulanıklıkla karşılaşıyorsunuz. Gözlüğü denerken zaman içinde yavaşça aşağı kayabildiğini gördük, bu nedenle onu arada bir düzeltmek zorunda kaldık.

Bir başka sorun ise görüş açınızdaki boşluk. Bu boşluk sayesinde farenizi, klavyenizi veya telefonunuzu görmeniz amaçlanıyor, ancak bu bazen dikkatinizi dağıtabiliyor.

En son ve belki de en önemli sorun ise cihazın 2.030 dolarlık fiyatı. Bu parayı gözden çıkaracak çok fazla oyuncu olacağını sanmıyoruz.

İlk kararımız

HMZ-T3W'yu gözünüze doğru bir biçimde yerleştirdiğiniz sürece harika bir deneyim yaşayacaksınız. Ancak Sony'nin yaptığı ayarlamalara rağmen cihaz, özellikle de fiyatıyla bir lüks gibi görünmeye devam ediyor. Yine de Sony'nin cihazın PS4'e özel bir sürümü üzerinde çalıştığı iddiaları doğruysa oyun severlerin bir hayali gerçeğe dönüşmek üzere olabilir.

Okuyucu Yorumları