Sony, Microsoft'u üzmeye devam ediyor!

Sony ve Microsoft arasındaki konsol savaşında son durum: PlayStation'ın şovu devam ediyor!

Sony farkı katlıyor!

Xbox One ve PlayStation 4 piyasaya aynı zamanda çıktılar ama Microsoft'un konsoluna kıyasla Sony tarafı şimdiden satış farkı yaratmayı başardı. Aradan geçen aylar sonunda, PS4, Xbox One'a kıyasla çok daha fazla miktarda satış yapmayı başarmış durumda. Bu aybaşında bizim de raporlarına yer verdiğimiz Sony, günümüze bakıldığında Microsoft'a oranla 2 milyondan fazla konsol satışı gerçekleştirmiş.

Sony tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan son çeyrek raporuna göre PS4 ve PS3 satış toplamı, 30 Haziran itibariyle 3.5 milyon adeti bulmuş. Bir internet sitesine göreyse ortaya çıkan rakamlardaki PS4 satışları, PS3'ün düşüş grafiğini resmen toparladığı gibi, bir yandan da PS4 satışlarındaki artışı gözler önüne sermiş durumda... Microsoft cephesine baktığımızdaysa durum pek de iç açıcı gözükmüyor zira firmanın açıklamalarına göre aynı çeyrekte Xbox One ve Xbox 360'ın toplam satış rakamı 1.1 milyon adet.

Pek tabi bu rakamlardan kaç tanesinin eski, kaç tanesinin yani konsollara ait olduğunu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Yine de, Microsoft'un son çeyrekteki satışlarının yüzde 80'nini Xbox One olarak hesaplasak ve aynı dönemde yapılan PS4 satışını yüzde 50 olarak masaya yatırsak bile, PS4 halen iki kat fazla satış yapmış oluyor.

Öyle görünüyor ki Microsoft'un Kinect'siz 399 dolarlık yeni konsol kutusu Haziran ayı içerisinde gereken ilgiyi görmüş değil. Fakat Sonbahar aylarını görmeden de konu hakkında kesin bir şey söylemek yanlış olacaktır.

Okuyucu Yorumları