Sony: "Onlar bizden daha güçlü"

Sony, belki de tarihinde ilk kez, rakibinin kendisinden daha güçlü olduğunu itiraf etti!

Sony'den şaşırtan açıklama!

Sony PlayStation Başkan Yardımcısı Masayasu Ito'dan ilginç bir açıklama geldi. Verdiği bir röportajda, Oculus Rift'in sanal gerçeklik teknolojisinin PlayStation VR ile aynı kalitede olmadığını söyledi. Ama bunu söylerken kendi cihazlarını övmek yerine, Oculus Rift'in daha güçlü olduğunu ifade ederek kafaları karıştırdı.

Verdiği röportajda tam olarak, "Eğer kalite hakkında konuşuyorsak, evet, Oculus'un VR'dan daha iyi olduğunu itiraf edebilirim," diyen Ito, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak unutmamak gerekiyor ki Oculus Rift, çok yüksek donanımlı hızlı bilgisayarlara ihtiyaç duyuyor. Sony'nin en büyük avantajı, PlayStation VR'ın PS4'le birlikte çalışması."

Oculus Rift, HTC Vive veya PlayStation VR... Hangisini seçelim?

Masayasu Ito, sözlerinde çok da haksız sayılmaz. Zira Oculus Rift ve HTC Vive'ın çözünürlük anlamında dahi PlayStation VR'dan yüksek görüntü sunduğu bir gerçek. Fakat tazeleme hızı noktasında ise 120 Hz'lik VR'a karşılık Oculus ve Vive'ın hızı 90 Hz'de kalıyor.

Fiyat konusunda ise PS VR için halen net bir bilgi yok, fakat 400 Dolar'ın üzerinde olmayacağını umuyoruz. Zira Rift 600 Dolar, Vive ise 800 Dolar seviyesinde. PS VR'la ilgili daha detaylı bilgiyi 15 Mart'taki etkinlikte öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları