Sony, PlayStation 5 Kliplerini Uygulama Üzerinden Paylaşıma Açtı!

Sony, oyuncuların PS5 kliplerini ve ekran görüntülerini PS App uygulaması aracılığıyla paylaşmalarına izin vermeye başladı.

Sony, PS5 paylaşımını başlattı

Sony, PlayStation 5'ten oyun içi video klibi çeken oyun severlerin çektikleri bu videoları ve ekran görüntülerini paylaşmalarına izin veriyor. Artık PS5 oyuncuları iOS ve Android cihazlarına yükleyecekleri PS App uygulaması içinden ekran görüntülerine ve video kliplerine erişebiliyor.

Sony, bu özelliği geçtiğimiz ekim ayında Japonya ve Kanada gibi belirli bölgelerde kullanıma sunmuştu. Şirket uygulamanın bu özelliğini test ettikten sonra artık tüm oyun severlere kademeli olarak açmaya başladığını twitter üzerinden duyurdu. İlk sırada ABD var; bu özellik akabinde diğer ülkelere yavaş yavaş gelecek.

Özellikten yararlanmak için PS5 sahiplerinin manüel olarak bu özelliği açmaları gerekecek. Ayarlar menüsünden Yakalamalar sekmesinde bulunan "otomatik yükleme" seçeneğini etkinleştirdikten sonra, iOS ve Android cihazlarda yüklü olan PS uygulamasında da Kitaplık sekmesinde bulunan "Yakalama" seçeneğini aktifleştiren oyun severlerin, uygulama yoluyla kliplerine erişebilecekler ve böylece sosyal medya hesaplarından paylaşabilecekler.

Okuyucu Yorumları