Sony, PlayStation ailesine yeni bir el konsolu mu ekleyecek?

İddialar, Sony’nin PS Vita’dan beri ilk kez yeni bir el konsolu üzerinde çalıştığını söylüyor. Ancak bu taşınabilir PlayStation el konsolu, daha öncekilerden çok daha farklı bir amaca hizmet edebilir.

Yeni bir PlayStation el konsolu mu geliyor?

Yeni bir iddiaya göre Sony, PlayStation ailesine yeni bir el konsolu eklemek için çalışıyor olabilir. Ancak bu konsol, Sony'nin önceki iki taşınabilir oyun konsolu gibi gerçek anlamda bağımsız bir cihaz olmayacak.

Inside Gaming'e göre Q Lite kod adına sahip olduğu bildirilen bu yeni el konsolu, yalnızca Sony'nin PlayStation 5 konsolu için bir Remote Play cihazı olarak çalışacak. Bir PS5 denetleyicisine çok benzeyeceği iddia ediliyor ancak 1080p çözünürlük desteği ve 60 fps'ye kadar kare hızlarına sahip 8 inç’lik bir ekran içerecek. Cihaz, dokunsal geri bildirim için uyarlanabilir tetikleyicilere sahip olacak ve ses düğmeleri, hoparlörler, kulaklık girişi gibi zaten beklenen özelliklerle gelecek.

İddia, Q Lite’ın şu anda araştırma - geliştirme aşamasında olduğunu söylüyor. Cihaz veya fiyat etiketi için bildirilen herhangi bir çıkış tarihi yok. Sony'nin Ar-Ge aşamasında geliştirmeyi iptal etmeye karar vermesi de olası.

Sony, ilk PlayStation el konsolu olan PlayStation Portable'ı (PSP) 2004 yılında piyasaya sürdü. PSP, kullanım ömrü boyunca 80 milyon adet satarak büyük bir başarı elde etti. 2011'de PSP'nin halefi olan PS Vita piyasaya çıktı. Ancak bu macera hayal kırıklığıyla sonuçlandı ve 2019'da cihazın üretimi durduruldu. O zamandan beri Sony, PlayStation markasına sahip bir taşınabilir el konsolu üretmiyor.