Satış beklentileri düşürülen PlayStation VR2, Sony için hayal kırıklığı mı oluyor?

Sony, büyük bir iddia ile tanıttığı PlayStation VR2 başlığı ile ilk büyük hayal kırıklığını yaşamaya başladı.

PlayStation VR2, Sony için hayal kırıklığı mı oluyor?

Sony, geçtiğimiz yıl Kasım ayında, özellikleri ve kullanılabilirlik bilgileri de dahil olmak üzere yaklaşmakta olan PlayStation VR2 (PS VR2) başlığı hakkında tüm ayrıntıları resmen açıkladı. Ancak, yeni donanımın bir PlayStation 5'ten bile daha yüksek olan 549 dolara satılacağını öğrenmek pek çok kişi için bir hayal kırıklığı oldu.

Görünüşe göre bu hayal kırıklığı, ön sipariş rakamlarına da yansıdı ve Sony'nin ilk satış tahminlerini önemli ölçüde düşürmesine yol açtı.

Konuya yakın kaynaklar, PS VR2 başlığının dağıtım tahmininin kabaca bir milyon adede indirildiğini belirtiyor. Bu sayı çok yüksek gibi görülse de, Sony'nin başlangıçta beklediği iki milyon üniteye göre önemli ölçüde bir düşüşü temsil ediyor.

Ayrıca Sony'nin bir tedarik zinciri ortağına PS VR2 ekran panelleri için daha düşük siparişler beklemesi konusunda bilgi verdiği de iddia ediliyor. Hatta, Nisan 2023 ile Mart 2024 arasında yalnızca 1,5 milyon adet sevkiyat bekleniyor. Yine de, bu sayılar tüketici pazarından gelen tepkiye bağlı olarak biraz değişebilir.

VR teknolojisi henüz ana akım haline gelmedi ve maliyet yüksekliği gibi engeller ana akıma dönüşmesini zorlaştırıyor. VR başlığı pazarına şu anda %85 pazar payına sahip Quest 2 ile Meta hakim. Görünüşe göre Sony, PS VR2'nin fiyatı ve PlayStation 5'e özel olması göz önüne alındığında, yerleşik rakiplerine doğrudan meydan okumayacak.

Başlık 22 Şubat'ta piyasaya sürüldüğünde nasıl bir rekabet sunacağını daha net bir şekilde görebileceğiz.