Sony, PlayStation VR2 için geliştirilen ve çıkış zamanında oynanabilecek oyun sayılarını açıkladı

Resmi PlayStation VR2 SSS sayfası, başlık için hazırlanan oyunların sayısını ve pek çok önemli bilgiyi meraklıları ile paylaşıyor.

Sony, PlayStation VR2 için geliştirilen oyun sayısını açıkladı

Sony'nin PlayStation 5 konsolu için piyasaya sürmeye hazırlandığı PlayStation VR2 sanal gerçeklik başlığını almayı düşünüyorsanız, PlayStation blogunda cihaz için yeni yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular (SSS) sayfasına göz atmak isteyebilirsiniz.

Sayfada, Sony'nin yeni nesil konsol oyun VR başlığı hakkında bilmek isteyebileceğiniz her şey var. İlginç bilgilerden biri de PSVR2'nin şu anda cihaz için geliştirilmekte olan 100'den fazla oyuna sahip olacak olması. Yani eğer bu başlığı satın alacaksanız önümüzdeki aylarda oynayacak oyun sıkıntısı çekmeyeceksiniz.

Sony, PSVR2'yi 22 Şubat'ta 549 dolar fiyatla piyasaya sürecek. Başlık, lansman dönemi için Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain ve Resident Evil Village gibi oyunlar da dahil olmak üzere 30'dan fazla oyuna sahip olacak. Ama görünüşe göre bu sayı hızla artacak.

SSS'de yer alan bir diğer yeni bilgi ise, en azından şimdilik, tüm PSVR2 oyunlarının dijital olarak piyasaya sürüleceği ve yalnızca birkaç oyunun fiziksel olarak raflarda yer alacağı. Ayrıca, ilk kez oynadığınızda başlığı kurmak için bir TV'ye ihtiyacınız olacak. Bundan sonra bir televizyona ihtiyaç duymadan da başlığı kullanabileceksiniz.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Bloomberg, PSVR 2'nin lansman sevkiyatlarının 2 milyondan 1 milyon adede düşürüldüğünü bildirmişti. Sony bu haberleri hızla yalanladı ve "PlayStation hayranlarının yaklaşan lansman için çok heyecanlı olduğunu," belirtti.