Sony PS4 için geri uyumluluk gelecek mi?

Xbox One'a gelen "geriye uyumluluk desteği" benzer biçimde PlayStation 4'e de gelecek mi?

PS4 geri uyumlu olacak mı?

Microsoft'un E3 2015 etkiniğindeki en göz kamaştırıcı duyurusu Xbox One için geri uyumluluk getirilmesi olmuştu. Şirket Xbox 360 oyunlarının artık Xbox One üzerinde de oynanabileceğini tüm dünyaya müjdelemişti.

Bu hamle hiç kuşkusuz ki Microsoft'un konsol alanındaki rakiplerini de şaşırtmış olmalı ki konuyla ilgili ilk açıklamalar Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida'dan geldi.

Microsoft'un Xbox platformu için getirdiği geri uyumluluk (Backward Compatibility) desteğine oldukça şaşırdıklarını belirten Yoshida, "Xbox'un bu projesi içinde küçük veya büyük oyunlar var mı? veya ne tür oyunlar dahil edilecek bilmiyoruz. Yaklaşık 100 oyun için geri uyumluluk desteği getirileceği konuşuldı. Ancak bunun için büyük bir mühendislik çalışması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Microsoft ilk aşamada 22 adet oyun için geri uyumluluk desteğinin hazır olduğu ve kullanıcıların hemen denemeye başlayabileceğini açıklamıştı.

En merak edilen konulardan biri de Sony tarafında bu şekilde bir çalışmanın olup olmayacağıydı. Sony PlayStation 4, PS3 oyunlarını destekleyebilir mi? şeklindeki soruya Yoshida şu cevabı verdi;

"PS3 benzersiz bir mimariye sahip, öyle ki bazı oyunlar çok iyi SPU kullanımı sağlıyor. Bu şekilde bir proje süper zorlu bir süreç sonrasında gerçekleşebilir. Bu konuda çok keskin bir tabirle "asla" diye konuşamasam da şu an için hiçbir planımızın olmadığını söyleyebilirim"

Sony'nin en yetkili ağızlarından birinin açıklamalarına bakılacak olursa şirket PlayStation için geriye uyumluluk desteğine şu aşamada hiç ama hiç sıcak bakmıyor.

Okuyucu Yorumları