Sony, PS4'ün geleceğini tanıttı

Sony, oyun dünyasının geleceğini gözler önüne serdi.

İşte, PS4'ün geleceği!

Sony Computer Entertainment Europe Ltd. (SCEE) bugün, gerek birinci ve üçüncü taraf stüdyolardan geniş özel yazılım yelpazesi duyuruları, gerekse PlayStation®VR için açıklanan yepyeni içerikler ile PlayStation®4 (PS4™)'ün geleceğini tanıttı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Paris Games Week'teki PlayStation® Medya Ön İzlemesi'nde sahne alan SCEE, 9'u yeni duyurulanlar olmak üzere 20'nin üzerinde oyunun en son detayları ve PlayStation'a özel özelliklerini görücüye çıkartarak, PS4'ün neden bu yılbaşı dönemi ve sonrasında oyun oynamak için en iyi yer olduğunu gözler önüne serdi. SCEE Başkan ve CEO'su Jim Ryan da, oyun ile geçen yirmi yılı ve daha önce açıklandığı gibi, 25,3 milyonluk global toplam satış rakamı ile PlayStation tarihin en hızlı satılan sistemi PS4'ün başarısını kutladı. Ryan, ayrıca bölge genelinde sunulan etkileyici ağ hizmetleri yelpazesi hakkında konuştu.

Aralarında eleştirmenlerden övgü alan Quantic Dream stüdyosunun en son oyunu Detroit™'in yanı sıra Polyphony Digital'in yeni yarış simülatörü GT SPORT™'un da bulunduğu PS4'e özel bir dizi heyecan verici yeni oyun da ilk defa görücüye çıktı. GT SPORT™'un bir beta testinin 2016 yılının başında sunulacağı da duyuruldu.

Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu™'nun (SCE Worldwide Studios) çok oyunculu prömiyerinin yanı sıra, Michel Ancel's WiLD™ (WiLD Sheep Studios) oyun vizyonuna bakışın da aralarında yer aldığı, diğer özel oyunlardan yeni görüntüler de konferans sırasında paylaşıldı. Ayrıca, PlayStation'ın en beğenilen oyun serilerinden Tekken 7™'nin (Bandai Namco Entertainment) en son bölümü için özel içerikler sunulurken, Street Fighter V™'ın (Capcom) lansman tarihi de (16 Şubat 2016 ) açıklandı. Son olarak, SCEE, hem PS4'e özel Bloodborne™ (SCE WWS) hem de bağımsız olarak veya genişleme paketi biçiminde sunulacak olan DRIVECLUB™BIKES (SCE WWS) için yeni heyecan verici indirilebilir içerikler de sundu.

30 gün boyunca sadece PS4 üzerinde sunulacak Call of Duty®: Black Ops 3 (Activision Publishing, Inc., tamamına Activision Blizzard, Inc.'in sahip olduğu bir iştiraki) için indirilebilir içeriklerin yanı sıra, bu Kasım'da Star Wars™ Battlefront PS4 sınırlı sürüm paketinin piyasaya sürülmesi konusunda Electronic Arts ile gerçekleştirilecek ortaklık da PlayStation'ın en iyi oyunlara yönelik duyduğu heyecanın bu yılbaşı döneminin en çok satacak oyunlarının yayıncıları tarafından da paylaşıldığını ortaya koyuyor.

PS4 yazılımlarının yanı sıra, SCEE'de PS4 deneyimini yepyeni bir sarmalayıcılık düzeyine taşıyacak, çığır açan bir yenilik olan PlayStation®VR'a da en son bakışı sundu. Aralarında Supermassive Games'den Until Dawn™: Rush of Blood'ın global duyurusunun yanı sıra, Guerrilla Cambridge'in VR nişancı oyunu RIGS™'in ve Crytek'in ünlü CRYENGINE ile PlayStation VR sisteminin çığır açan teknolojisini bir araya getiren yeni oyunu ROBINSON™: THE JOURNEY'in daha önce görülmemiş görüntülerinin de yer aldığı sisteme yönelik yeni yazılımlar da gösterildi. SCEE, sinemaseverlerin dilinden düşmeyen The Walk (Sony Pictures Entertainment) adlı filmin özel fragmanı ile izleyicilerin aklını başından alarak, VR'ın, oyunun ötesine geçen son derece çeşitli tamamen yeni deneyimler sunduğunu gözler önüne serdi.

Satış rekorları kıran seriler ve tamamen yeni IP'lerin yanı sıra oyun oynamanın devrim niteliğindeki yeni yolları ile PlayStation'ın geleceğine dair net bir vizyonun ortaya konduğu konferansta, PS4'ün neden gelecek yıl ve sonrasında oyun oynamanın en iyi adresi olduğunu da gösteriyor. SCEE Başkan ve CEO'su Jim Ryan, "PlayStation, kendini oyun severlere adamaya devam ediyor. Başarımızı olağanüstü oyunlar, seriler ve deneyimler ile sizleri mutlu etme yeteneğimize borçluyuz ve sizlere en çok arzulanan özel içerik ve çığır açan yenilikleri sağlamaya odaklanmayı sürdürüyoruz." sözleriyle sunumunu sonlandırdı.

Okuyucu Yorumları