Sony Vaio Tap 21'i yerinde denedik!

Sony'nin 21 inç'lik dev tabletini IFA'da elimize geçirdik! İşte ilk deneyimlerimiz...

21 inçlik dev tableti denedik

Tablet olarak adlandırılsa da taşınabilir bir cihaz arayışındaysanız, Sony Vaio Tap 21'den farklı yerlere bakmanız gerekebilir. Zira Vaio Tap 21 devasa bir tablet; aslında esas olarak bir hepsi-bir-arada PC sistemi.

Sony, daha önce de Vaio Tap 20 ile dev tablet işine el atmıştı. IFA 2013'te deneme fırsatı bulduğumuz Tap 21 ise 1 inç daha büyük, teknik özellikleri güçlendirilmiş bir tablet. Sony Vaio Tap 21'in 1 inç daha büyük olmasına rağmen daha hafif olduğunu hemen söyleyelim. Selefinin yarısı ağırlığında Sony Vaio Tap 21, "sadece" 3.6kg. Bu, tabletinizi otobüste çıkarıp onunla rahatlıkla oynayabileceğiniz anlamına gelmiyor, ancak cihaz çok daha ince görünüyor.

Son derece parlak olan ekranın çözünürlüğü de 1920 x 1080'e ulaştırılmış, dolayısıyla tablet film izlemek için daha ideal bir hale gelmiş. Cihazı bir PC ekranından masa tabletine dönüştürmeniz de daha kolay. Air Hockey ile yaptığımız denemelerde cihazın performansından etkilendiğimizi söyleyelim.

Ekranın tepki süresi son derece iyi. Sony, 10 parmak destekli dokunmatik teknolojiyi kullanan birçok uygulamayı da Tap 21 ile beraber sunuyor.

Sony'nin dokunmatik ekran uygulamalarının yanında 200 dolar değerindeki Movie Studio Platinum, Acid Music Studio, Sound Forge Audio Studio yazılımları da Vaio Tap 21'de yüklü bulunuyor.

İlk kararımız

Tap 21 her ne kadar ilgimizi çekmiş olsa da tabletin devasa boyutu aklımızda soru işaretleri oluşturdu.

Okuyucu Yorumları