Sony'nin sıradaki amiral gemisi telefonu Xperia 1 IV hakkında yeni sızıntılar ortaya çıktı. En ilginci ise, telefonun ismi hakkında...

Sony'nin merakla beklenen yeni amiral gemisi telefonu Xperia 1 IV hakkında yeni sızıntılar ortaya çıktı. Görünene göre telefonun adı aslında bu olmayabilir ve fiyatı da beklentileri biraz aşabilir...

Sony'nin beklenen yeni amiral gemisi Xperia'sından yeni sızıntılar var

Yeni ortaya çıkan bazı sızıntılar sayesinde, Sony Xperia 1 IV'ten neler bekleyebileceğimizi artık daha iyi biliyoruz. Bu sızıntılarda telefonun fiyatı, sunabileceği şarj hızı ve olası bir isim değişikliği yer alıyor.

Notebookcheck.net tarafından yayınlanan habere göre, söylentiler listesi aslında Çin sosyal ağı Weibo'da 2022 Xperia modellerinden birinin iptal edildiğini öne süren bir ipucu ile başlıyor. İptal edilen modelin üst seviye Xperia 1 IV olması pek olası değil ancak Xperia 5 IV veya Xperia 10 IV olabilir.

Ardından, aynı kaynaktan, Xperia 1 IV'ün adının bu olmayabileceğine dair bir iddia geliyor. Sony'nin telefonlarında kullandığı en son adlandırma stratejisi biraz kafa karıştırıcı olabiliyordu ve bu nedenle bir model ismi değişikliği olursa, modellerin daha basit bir isimlendirme stratejisine yöneleceği tahmin edilebilir.

Ayrıca ABD'de (Reddit aracılığıyla) Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC) düzenleyici başvurularından, yeni telefonun tıpkı Xperia 1 III gibi 30W hızlı şarjı destekleyeceği bilgisi bulunuyor. Pil kapasitesininse 4.500 mAh'den 5.000 mAh'ye yükseldiği söyleniyor.

Son olarak, fiyatlandırma konusunda da yeni bir tahmin var: @TheGalox_, 1.400 ila 1.600 ABD Doları arasında bir fiyatın bizi beklediğini, ancak bunun kısmen bölgeye bağlı olacağını söylüyor. Xperia 1 III'ün başlangıç fiyatı ABD'de 1.300 dolar seviyesindeydi.

Her zaman olduğu gibi, Sony'den resmi bir açıklama gelene kadar bu söylentilere bir miktar şüphe ile yaklaşmakta fayda olacaktır. Xperia 1 III, Nisan 2021'de piyasaya sürülmüştü, bu nedenle devam sürümünün neler getireceğini görmek için çok uzun bir süre beklememiz gerekmeyebilir…