Sony, Xperia X ve Xperia X Compact'ı Öldürüyor mu?

Sony, Xperia X ve Xperia X Compact modellerini telefon mezarlığına mı gönderiyor? Resmi açıklama geldi!

Xperia X için yolun sonu göründü!

Sony'nin, Xperia X ve Xperia X Compact akıllı telefonlarının satışını durduracağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Xperiablog.net'te oraya çıkan habere göre, Sony, X ve X Compact akıllı telefonlarının da içinde bulunduğu "Premium Standart" kategorisini sona erdirecek. Bu haberle birlikte kuşkusuz halihazırda X ve X Compact modellerinin satışının ve hatta desteğinin sonlanacağı fikri de kendini göstermişti. Biz de bu konuyu açıklığa kavuşturmak için yetkililere başvurduk.

Sony, Xperia X ve Xperia X Compact'ı Öldürüyor mu?

Sony Mobile İletişim Pazarlama Direktörü Don Mesa'dan aldığımız bilgiye göre, X ve X Compact modellerini de kapsayan Premium Standart kategorisi, bu yıl itibariyle son bulacak. Ancak X ve X Compact modellerinin satışı ve desteği devam edecek.

Gelecekte amiral gemisi segmentindeki ürünlerini çeşitlendirmeye ve orta segmente odaklanmaya devam edeceklerini de açıklayan Don Mesa, böylece iki kategori arasında yer alan "orta - üst segment" şeklinde de isimlendirebileceğimiz Premium Standart kategorisini rafa kaldırdıklarını söylüyor.

Sony, Xperia X ve Xperia X Compact'ı Öldürüyor mu?

Yeni ürünler ise çok uzakta değil. Sony, eylül ayında Berlin'de düzenlenecek olan IFA fuarında yeni akıllı telefonlarını tanıtacak. Orada, Sony'nin özellikle odaklanacağını söylediği amiral gemisi segmentinden muhtemelen 2 yeni modelle tanışacağız. Bunlardan biri XZ Premium olacakken, bir diğeri Xperia XZs modeli olacak. Elbette bunun için eylül ayını beklememiz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları