Sony Xperia Z6'dan beklediklerimiz!

Sony'nin bir sonraki amiral gemisi Xperia Z6 nasıl olmalı, kullanıcılarına neler sunmalı?

Xperia Z6 nasıl olmalı?

Xperia Z5, büyük bir etki oluşturmayı başaramayan Xperia Z3+'a parmak izi tarayıcısı ve yeni bir kamera gibi özellikler ekleyerek daha güçlü bir telefon ortaya çıkarmıştı. Ancak Xperia Z5'e yakından baktığımızda Sony'nin daha fazlasını yapabileceğini düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

Uzun süredir değişmeyen tasarım ve ortalama teknik özellikler, Xperia Z6'dan beklediklerimizi yükseltmemize neden oldu. Sony'nin kullanıcıları Galaxy S7 ve iPhone 7 gibi telefonlardan uzak tutmak için listemize kulak vermesi gerekiyor.


1. Yeni bir tasarım: Sony'nin telefonlarında kullandığı tasarım güzel görünse de, yıllardır değişmedi. Bu yüzden Sony Xperia Z6'da yepyeni bir tasarım görmek istiyoruz. Dedikodular doğruysa Sony, metal ağırlıklı bir tasarıma geçiş yaparak dileklerimizi gerçeğe dönüştürebilir.

2. Daha iyi kullanıcı arayüzü: Sony'nin arayüzü bir zamanlar iyi olsa da artık tarihin gerisinde kalmış görünüyor. Bu alanda geliştirilme yapılması şart.

3. Daha iyi bir ekran: Sony Xperia Z5'in ekranı hiç fena değil, ancak 1080p çözünürlük Samsung Galaxy S6 ve LG G4 gibi rakiplerin gerisinde kalıyor. Sony'nin telefona 4K ekranı sığdırabildiğini düşünürsek, QHD ekranlı bir Xperia Z6 üretmek çok zor olmasa gerek.

Çözünürlükte değişiklik yapılmasa bile, Samsung'un Super AMOLED'i gibi canlı renkler sunacak bir teknoloji kullanılabilir.

4. Üç gün pil ömrü: Sony'nin amiral gemisi telefonları, pil ömrü konusunda iyiler. Yeni Xperia Z6'da ise en az iki gün pil ömrü sunulmasını bekliyoruz. Sony, pil ömrünü üç güne uzatabilirse rakiplerine karşı büyük bir avantaj elde edebilir.

Daha hızlı bir işlemci

Daha hızlı bir işlemci

5. Yüksek işlem gücü: Xperia Z5'teki Snapdragon 810, ısınma sorunları dışında çok güçlü bir işlemci. Ancak Xperia Z3+'ın da aynı işlemciyi ve aynı miktarda RAM'i kullandığını düşünürsek, Z6'dan daha fazlasını beklememiz gerekiyor. Snapdragon 820'li ve 4GB RAM'li bir Xperia Z6, bizce hiç de fena olmazdı.

6. Kablosuz şarj ve USB C: Xperia Z5 yetenekli bir telefon ancak kablosuz şarj ve USB Type-C desteğinden yoksun. Bu iki teknolojiyi Xperia Z6'da görmeyi çok istiyoruz.

7. Daha iyi hoparlör: Sony, Xperia serisini medya alanında güçlü telefonlar olarak üretse de cihazlarının Hi-Res destekli hoparlörleri, HTC One M9'daki BoomSound hoparlörlerinin kalitesine yaklaşmıyor. Bu yüzden hoparlörlerde geliştirme yapılabileceğine inanıyoruz.

8. 3D Touch: Xperia Z6'yla ilgili ilk dedikodulardan bir tanesi, telefonun iPhone 6S'te sunduğu 3D Touch'a benzer bir işlevle geleceğiydi. 2016'nın üst seviye telefonlarının ortak özelliği, basınca hassas dokunmatik ekranlar olabilir, bu yüzden Xperia Z6'nın bu yetenekle gelmesi doğru bir tercih olacaktır.

9. Daha iyi su geçirmezlik: Sony, telefonlarını tanıtırken onları suya batırmaktan çekinmiyor ancak Xperia Z5 tuzlu suya ve içeceklere karşı tam anlamıyla dayanıklı değildi. Xperia Z6'nın suya karşı tam anlamıyla dayanıklı olmasını umuyoruz.

10. Yepyeni bir işlev: Şimdiye kadar saydıklarımız, bir amiral gemisi telefondan minimum beklentilerimizdi. Sony Xperia Z6'nın Galaxy S7 ve HTC One M10'un önüne çıkabilmesi için yepyeni bir işlevle gelmesi gerekiyor. Bu, parmak izi tarayıcısından hızlı çalışan bir iris tarayıcısı olabilir. Böyle yenilikçi bir özellik sunulmayacaksa, Sony'nin Xperia Z6'nın fiyatını biraz daha düşük tutmasını istiyoruz.

Okuyucu Yorumları