Sony'den 2 yeni Xperia: Xperia XZ ve Xperia X Compact

Sony, IFA 2016'da yeni amiral gemisi cebi Xperia XZ'yi, beklenen "minik" telefonu Xperia X Compact'ı ve fazlasını, resmi olarak tanıttı!

Sony'den 2 yeni Xperia ve fazlası!

Sony, Xperia X serisi akıllı telefonlarda iki yeni modelini duyurdu. Yeni amiral gemisi Xperia XZ ve Xperia X Compact, Sony'nin yeni üçlü görüntü algılama teknolojisi sayesinde gelişmiş kamera deneyimine sahip. Xperia XZ'nin global lansmanı Ekim'de yapılacak; Xperia X Compact ise Eylül ayında piyasaya sürülecek.

Kamera alanında kaydedilen ve her türlü ortamda en kısa anları bile olduğu gibi yakalamaya imkan veren üçlü görüntü algılama teknolojisi, şu üç teknolojiyi bir araya getirerek çalışıyor:

*Nesneyi takip ederek bir sonraki hareketini tahmin etmek üzere Prediktif Hibrit AF içeren görüntü sensörü sayesinde, istisnai nesne takibi sağlayan hızlı ve doğru otomatik odaklama ("AF") özelliğine sahip görüntü algılama.*Loş ışıkta dahi hızlı ve doğru AF sağlayan Lazer AF sensörü ile mesafe algılama*Işık ortamı nasıl olursa olsun, renkleri göründüğü şekilde yakalayan RGBC-IR sensörü ile renk algılama.

Her iki model, aynı zamanda yakın çekimlerde daha pürüzsüz video kaydetmeye imkan veren 5 eksenli görüntü sabitlemeye sahip ilk akıllı telefonlar olarak video çekiminde de dikkat çekici ilerlemeler sergiliyor. Ayrıca, pil kullanım ömrünü artırmak üzere, Qnovo Inc. ile birlikte geliştirilen Adaptif Şarj teknolojisi gibi, nasıl kullanıldığına bağlı olarak, Xperia kullanıcı deneyimi optimize etmek üzere akıllı özelliklere sahip.

Xperia XZ ve Xperia X Compact neler sunuyor?

Xperia XZ ve Xperia X Compact neler sunuyor?

Xperia XZ, 5.2 inç Full HD bir ekranı ve ele mükemmel şekilde oturmasını sağlayan metal gövdesi ile öne çıkıyor. Xperia X Compact ise, 4.6 inç HD ekrana sahip.

Xperia XZ'ye gücünü, Qualcomm'un Snapdragon 820 işlemcisi veriyor. Bu işlemciye, 3GB RAM eşlik ediyor. USB-C teknolojisini destekleyen telefon, aynı zamanda IP86 su geçirmezlik sertifikasına da sahip.

Xperia X Compact ise, kasa altında Qualcomm Snapdragon 650 işlemciyi saklıyor ve bu işlemci ile birlikte, 3GB RAM geliyor. Xperia XZ'de 2.900 mAh'lık bir batarya bulunurken, Xperia X Compact'ta bu kapasite, 2.700 mAh'a düşüyor.

Sony'den 2 yeni Xperia: Xperia XZ ve Xperia X Compact

Her iki telefon da, 23 megapiksellik ana kameraya sahip. Xperia XZ'nin ön kamerası 13 megapiksel çözünürlük sunarken, Xperia X Compact'ta ön kamera çözünürlüğü 5 megapiksel. Hem Xperia XZ, hem de Xperia X Compact, kutudan Android 6 Marshmallow yüklü olarak çıkacak. Sony, Android 7 güncellemesinin de, en kısa sürede telefonlara ulaşacağını söylüyor.

Xperia Ear ve fazlası...

Xperia Ear ve fazlası...
Xperia Ear

Sony, Kasım ayından itibaren belirli ülkelerde piyasaya sürülecek olan ve yeni bir iletişim şekli getiren kulak içi ve eller serbest Akıllı Ürünü Xperia Ear'ın çıkışını da duyurdu. Sezgisel çalışarak sözlü komutlara cevap veren Xperia Ear, akıllı telefonunuza kablosuz bağlantı yoluyla doğal, gerçek sesli etkileşim ile bilgi iletişimi ve destek sağlıyor. Sony Agent Teknolojisi ve yakınlık sensörü ile donatılan Xperia Ear, kulağa yerleştirildiğinde, günlük program ve kişiye özel diğer güncellemeler gibi faydalı bilgiler sağlayarak, dünyanın tadını çıkartırken bağlı kalmaya da imkan veriyor.

Sony aynı zamanda Yahoo Japan ve Nestlé Japan'dan hizmetler ile birleştirilen Xperia Projector ve Xperia Agent'ı da konsept olarak sergileyerek Akıllı Ürünler tarafından sağlanan kullanıcı deneyimlerine kısa bir bakış da sunuyor.

4K BRAVIA TV'ler

Yeni BRAVIA 4K HDR TV amiral gemisi yelpazesi olan (daha önceden duyurulan ve 100/75/65 inç modelleri temin edilebilen) Sony'nin Z serisi, yeni geliştirilen 4K görüntü işlemcisi 4K HDR Processor X1™ Extreme'i barındırıyor. Bu, aynı zamanda Sony'nin yoğun, direkt full-array LED yapısı ile daha derin siyahlar ve daha parlak beyazlar yaratarak gerçek dünyayı oturma odasının tam kalbine taşıyan eşsiz Backlight Master Drive™ arkadan aydınlatma teknolojisi ile donatılan ilk seri olma özelliğini de taşıyor.

Sony'nin tanınmış 4K İşlemcisi, X1'e kıyasla yüzde 40 daha güçlü gerçek zamanlı işlem gücü ile, X1 Extreme üç yeni teknolojiyi içinde barındırıyor: standart dinamik aralık (SDR) içerikleri 4K HDR'a yakın kaliteye yükselten nesne tabanlı HDR yeniden düzenleme teknolojisi, kusursuz görüntü için istenmeyen dijital parazitleri ortadan kaldıran çift veri tabanlı işlem ve daha pürüzsüz renk geçişleri yaratan Super Bit Mapping™ 4K HDR. Bu teknolojiler, Backlight Master Drive ile bir araya geldiğinde, birbirinden farklı içeriklerde olağanüstü parlaklık, kontrast ve canlı renge sahip en üst düzey 4K HDR görsel deneyim sağlıyor.

Dijital görüntüleme

Sony'nin yeni FDR-X3000R 4K Aksiyon Kamerası, yeni geliştirilen bir objektif ünitesi sayesinde, yenilikçi Balanced Optical SteadyShot™ görüntü sabitleme teknolojisi ile donatılan ilk Aksiyon Kamerası olma özelliği taşıyor. Bu yetenek, çekilen video görüntülerinin 4K veya yüksek hızlı kayıt modlarında dahi titreşimsiz olmasını sağlıyor. Yeni geniş açılı ZEISS Tessar objektif, çok daha az objektif bozulması ile daha doğal görüntüler sunuyor. Kamera ile birlikte verilen ve çekim ve açma/kapama ayarlarının tam kontrolünü parmakların ucuna taşıyan Live-View Canlı Uzaktan Kumanda'nın da aralarında bulunduğu aksesuar yelpazesi ile bu Action Cam, çeşitli çekim sahnelerinde tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Okuyucu Yorumları