Sony’den bir film sürprizi daha: Days Gone da beyaz perdeye taşınıyor

Sony, önce PlayStation için satışa sunduğu ve sonrasında PC’ye taşıdığı oyunu Days Gone’u şimdi de beyaz perdeye getirmek istiyor.

Sony, bir oyununu daha beyaz perdeye taşıyor

Days Gone hiçbir zaman bir devam oyunu ile karşımıza çıkmayabilir. Ama kıyamet sonrası hikayesi ile beyaz perdeye gelmesi kimse için sürpriz olmayacaktır. Deadline'a göre Sony'nin PlayStation Productions birimi, 2019 yılı oyununun bir film uyarlaması üzerinde çalışıyor. Outlander serisinden tanıdığımız Sam Heughan'ın, Up in the Air ve X-Men: First Class yazarı Sheldon Turner tarafından kaleme alınan bir senaryoda başrolü üstleneceği belirtiliyor.

The Last of Us ve Ghost of Tsushima gibi eleştirmenlerce beğenilen oyunların uyarlamalarına yeşil ışık yakıldıktan sonra Days Gone, Sony'den alışılmadık bir seçim gibi görünebilir. Sonuçta, oyun bugüne kadar 9 milyon kopya satmış olsa da, şirketin en az satılan özel oyunlarından biri.

Ancak Sony, Days Gone'u PC'ye taşımaya karar verdiğinden beri durumu tersine çevirmeye çalışıyor. Oyunla ilgili YouTube’da yayınlanan hemen hemen her video aynı fikirde: Zaman ayırmaya değer bir deneyim.

Steam incelemeleri de hemen hemen aynı yönde görünüyor. Oyun, “çok olumlu” bir derecelendirmeye sahip.

Kısacası Sony, Days Gone'u beyaz perdeye taşıyarak alacağı riskin karşılığını fazlasıyla görebilir.