Sony'den özel üretim Dualshock 4 oyun kolu...

Bir Sony çalışanın sadece 2 adet ürettiği bu DualShock 4'ler, çok özel bir amaca hizmet ediyor!

En özel Dualshock 4...

Cerebral Palsy (serebral palsi - SP - beyin felci, merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanının hasar görmesinden kaynaklanan sorun) hastalarının cihazları kullanmaları zor olabiliyor. Bunun sebebi de, cihazların genel olarak bu tür hareket problemlerini düşünerek üretilmemiş olmaları.

Ancak bir Sony çalışanı, bu durumun bir oyuncu için sorun olmasını engelledi. Peter Byrne, Sony'ye yazarak DualShock 4'ün dokunmatik yüzeyinin serebral palsi ile kullanımının zor olduğunu (kendisi istem dışı bir şekilde yüzeye dokunarak oyunu durduruyordu) söylediğinde, firmadan Alex Nawabi, Byrne için resmi PS4 oyun kolunun özel bir sürümünü üretti. Üretimi yaklaşık olarak 10 saat süren bu değiştirilmiş kol, dokunmatik yüzeyin kullanımını iptal ederek başka bir tuşun bu rolü üstlenmesine imkan tanıyor.

Bu davranışın kendi başına iyilikçi bir yaklaşım olduğu söylenebilse de, Nawabi'nin yardımseverliği bu noktada bitmiyor. Nawabi, ilk kontrol kolunun bozulması durumuna karşı önlem olarak ikinci bir kol daha hediye etmiş durumda. Böylelikle eğer ilk kolun başına bir şey gelirse, Byrne bir kez daha firmaya yazmak zorunda kalmayacak. Her ne kadar bu kol, tamamlanmış bir üretim tasarımı ile aynı olmasa da, küçük çabalar ile oyuncuların özel ihtiyaçlarına göre değişimler yapılmasının mümkün olduğunu gösteriyor...

Sony'den özel üretim Dualshock 4 oyun kolu...
Okuyucu Yorumları