Sony, yeni PlayStation Plus abonelik seçeneği için oyun geliştiricilerden süreli demolar istiyor

Sony’nin, yenilediği PlayStation Plus abonelik seçenekleri için oyun geliştiricilerine zaman sınırlı demo’lar geliştirmeleri talimatı verdiği iddia ediliyor.

Sony'den, yeni PlayStation Plus abonelik seçeneği için geliştiricilere "süreli demolar" talimatı

Sony, yenilediği PlayStation Plus abonelik sistemini önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmek için hazırlanırken, şirketin belirli oyun geliştiricilerine yeni taleplerde bulunduğu bildiriliyor. Buna göre oyun geliştiricileri, fiyatı en az 34 dolar olan oyunlar için en az 2 saat süren süreli demo’lar geliştirecek.

Yenilenen abonelik hizmetinin en yüksek seviyesi olan PS Plus Premium, bahsi geçen zaman sınırlı oyun demo’larına erişim içerecek. Sony şimdilerde bunun testlerine başlamış durumda. PlayStation 5 kullanıcılarına Death Stranding: Directors Cut’a 6 saat, Sackboy: A Big Advanture’a 5 saat erişim hakkı veren şirketin bu politikası için neden 34 dolarlık bir ödeme eşiği belirlediği ise açık değil.

Öte yandan ülkemizde haziran ayı itibariyle kullanılabilecek olan PS Plus Delux üyeliği için de ünlü PlayStation 1 ve PlayStation 2 oyunlarının abonelik hizmetine sahip olanların kütüphanesine ekleneceği söyleniyor. Halihazırda PlayStation 4 ve PlayStation 5 sahibi retro oyun severler için bu güzel haber. Delux üyelik içinse bahsedilen fiyat aylık 70 TL.