Sony'den Xperia için tuhaf ABD değişikliği!

Sony'nin ABD'de piyasaya süreceği Xperia modellerinde ilginç bir değişikliğe imza attığı ortaya çıktı!

Bu Xperia'larda bir eksik var!

Yeni Sony Xperia X ve aralarında en son tanıtılan Xperia XZ ve Xperia X Compact da dahil olmak üzere onun ABD'de piyasaya sürülen bütün yan ürünlerinde eksik bir şeyler var. Zira kullanıcılar alışkın oldukları üzere parmaklarını cihazda taratamıyorlar, çünkü cihazda bir parmak tarayıcı sensör bulunmuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sony Mobile yetkilileri firmanın bu en yeni serisine ait telefonların ABD versiyonlarında parmak izi tarayıcının kaldırılmasının bir "işletme kararı" olduğunu belirttiler. Bu elbette kulağa pek detaylı bir açıklama gibi gelmiyor. Dolayısıyla neden belirli bir pazarda piyasaya sürülen versiyonlarda parmak izi sensör özelliğinden vazgeçildiği halen bir merak konusu. Zira bu özelliğin telefon deneyimine ve güvenliğine çok şey katan bir teknoloji olduğu malum.

Sony, her ne kadar ABD pazarında oldukça tanınan bir marka olsa da burası rekabetin oldukça yüksek olduğu bir piyasaya sahip. Diğer yandan bu pazardaki ürünleri için özellikler listesinde değişiklikler yapan tek firma da Sony değil. Samsung da Galaxy S serisindeki akıllı telefonları için uzun bir süredir ABD'de farklı türden işlemciler kullanıyor.

Okuyucu Yorumları