Sony'den yapay zeka için ilk adım!

Diğer teknoloji devlerinin ardından, Sony de yapay zeka alınana ilk adımlarını atıyor...

Sahne sırası Sony'de!

Sony, pek çok kişi tarafından ses sistemleri, televizyonlar, PlayStation ve Örümcek Adam filmlerini üretmesi ile tanınabilir ancak teknoloji devi artık Amazon, Apple ve Google'ın arasına katılarak yapay zeka (AI) alanına adım atıyor.

Japon devi, bu çabaya tek başına girişmektense, AI üzerine büyük bir yatırım yapmayı tercih ediyor gibi gözükmekte. Reuters'in söylediğine göre Sony, Amerikalı yeni bir firma olan Cogitai'ye şimdiden açıklanmayan bir miktarda yatırım yapmış halde.

Sony Computer Science Laboratories CEO'su Hiroaki Kitano, "objektif bir bakış açısıyla bakıldığında geride kalmış durumda" olduklarını itiraf ederken, firmanın donanım üretmedeki tecrübesinin avantajlarına çalışacağını söylüyor.

Sony'nin yeni ortaklığından bir yıl içerisinde bir ürün beklediği düşünülürse, bu yatırım yakın zaman içerisinde açıklanabilir. Ayrıca Sony'nin AI üzerine çalışmaları, Alexa ile güçlendirilmiş Amazon Echo'nun rakibi olacak olan Xperia Agent içinde de bir rol oynayabilir.

Çoğu teknoloji firması için yapay zeka üretmek ikincil odak haline gelmiş durumda. Facebook, Apple ve Google gibi büyük firmalar, bu kavrama kendi bakış açıları ile yaklaşarak dijital asistanlardan robot masa üstü oyun yöneticilerine kadar farklı ürünler üretmiş durumdalar. Sony ise akıllı telefonlar, oyun konsolları ve bilgisayar üretimindeki köklü geçmişi ile AI teknolojisini kullanabileceği pek çok farklı donanıma sahip.

Okuyucu Yorumları