Sony'den Yeni Digital Paper Tablet!

Sony'nin yeni tableti, iPad Pro gibi cihazları kalemle kullananlara uzun pil ömürlü, iyi bir alternatif olabilir!

Sony'den yeni e-ink tablet!

Sony'nin Digital Paper tabletinin yenilenen sürümü, ekran ve arayüzde dikkate değer geliştirmeler yaparak ortaya çıktı.

Diğer e-ink ekranlı cihazlara kıyasla bu tabletin fiyatının ucuz olmadığını baştan belirtelim. DPTS1'in yerini alan Sony DPT-RP1, aslında boyutları büyütülmüş bir e-ink ekrandan başka bir şey değil. Cihaz üzerinde tahmin ettiğiniz üzere not alabiliyor, görüntüler üzerine kolaylıkla not yazabiliyorsunuz. Tabletin yeni sürümünün 13 inç'lik 1650x2200 çözünürlüklü (206ppi) bir ekranı var. Cihazda 16GB'lık bir dahili depolama alanı ve dosyaları buluta yüklemek üzere bağlantı yetenekleri de bulunuyor.

Sony'den Yeni Digital Paper Tablet!

Cihazın pil ömrünün aynı Amazon Kindle gibi çok uzun olmasını bekleyebilirsiniz. Sony'ye göre tablet, bir şarjla bir veya iki hafta hizmet verebiliyor. Geliştirilen dokunmatik katmanı ise daha iyi not alma ve çizme deneyimi sunuyor.

Tüm bunlar, cihazı pili çabucak biten Apple Pencil'lı iPad Pro gibi kalemli tabletler karşısında güçlü bir not defteri haline getiriyor. Cihazın 700 dolarlık yurtdışı fiyatı ise pek ucuz değil. Amazon Kindle'ın fiyatı 79 dolar seviyesinde ve gelecekte Sony'den indirim beklemekte sakınca yok.

Okuyucu Yorumları