Sony'nin beklenen amiral gemisi telefonu Xperia 1 VI'dan yeni sızıntı

Şubat ayındaki etkinlikte tanıtılması beklenen Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia 1 VI akıllı telefonunun kamera özellikleri sızdırıldı.

Sony'nin beklenen amiral gemisi telefonu Xperia 1 VI'dan yeni sızıntı

Geçtiğimiz Eylül ayında Sony'nin, Samsung Galaxy S24 serisinin tanıtımından yaklaşık bir ay sonra Xperia 1 VI'yı tanıtacağına dair bazı spekülasyonlar vardı. Şimdiyse Sony'den sızdığı iddia edilen bazı tanıtım materyalleri, amiral gemisi akıllı telefonun yakında piyasaya sürüleceğine dair güçlü sinyaller veriyor.

X platformunda Insider Sony tarafından paylaşılan görüntülere göre, Xperia 1 VI üç arka kameraya sahip olacak. Her üç kamerada, Xperia 1 V’in ana lensinde bulunan aynı 48 megapiksellik Exmor T for mobile görüntü sensörü kullanılacak. Bu teknoloji, kameralar için gelişmiş ışık alımı ve azaltılmış gürültü vaat ediyor. Bu kamera gelişmesi Sony Xperia 1 VI’daki üç sensörde de yer alacak.

Ayrıca Insider Sony, sonraki paylaşımında her bir kameranın teknik özelliklerini de detaylandırdı. Ana kamera daha hızlı ve daha hassas odaklama için f/1,4 diyafram açıklığı, 2x optik yakınlaştırma ve çift PD AF ile donatılacak. Özellikler arasında OIS ve elektronik görüntü sabitleme (EIS) yer alacak.

Ultra geniş açılı kamera, geniş sahneleri yakalamak için 14-18 mm odak uzaklığına sahip olacak ve işlemci üzerinde otomatik odaklama özelliğine sahip olacak. Bu arada telefoto lens, 6x yakınlaştırma sunacak ve sızıntılara göre 48MP sensörüyle daha ayrıntılı fotoğraflar çekebilecek. Bununla birlikte, doğal optik yakınlaştırma yalnızca 3 kata ulaşacağından, 6 kat yakınlaştırma büyük olasılıkla sensör kırpma yoluyla elde edilecek.

Üçüncü sensör ise, ultra geniş kamera için kullanılan sensörle aynı boyutta olup, 3x optik yakınlaştırma ve 6x sensör kırpma yakınlaştırma özelliğine sahip bir telefoto sensörü olacak.

Xperia 1 VI hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar. X gönderisinde diğer kullanıcılardan cihazın özellikleri, çıkış tarihi ve diğer amiral gemisi telefonlar gibi özel yapay zeka destekli özelliklere sahip olup olmayacağı hakkında daha fazla bilgi isteyen çok sayıda yorum var. Insider Sony, çoğu kişiye yanıt vererek şu anda tüm bilgilerin bu kadar olduğunu belirtti. Ancak telefonun 26 Şubat'ta Barselona'da düzenlenecek MWC 2024'te tanıtılma ihtimali yüksek.