Sony'nin beklenen amiral gemisi Xperia 1 VI, neredeyse tamamen sızdı

Sony'nin sıradaki amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 VI'nın tanıtımına çok az kaldı. Ama tanıtımdan önce gelen son sızıntılar, telefon hakkında neredeyse her detayı ortaya koyuyor.

Sony'nin beklenen amiral gemisi Xperia 1 VI, neredeyse tamamen sızdı

Sony'nin, beklenen amiral gemisi telefonu Xperia 1 VI’yı 17 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikte tanıtması bekleniyor. Ancak cihaz hakkındaki detaylar, piyasaya sürülmesinden önce internete sızdırıldı ve artık, yakında çıkacak olan Sony Xperia 1 VI’nın sunabileceği teknik özellikler hakkında tüm bilgilere sahibiz.

Son sızıntılara göre Sony Xperia 1 VI, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacak. Ayrıca sızıntılar, telefonun 16 mm ultra geniş açılı, 24 mm ana kamera ve 7X’e kadar yakınlaştırma sunan geliştirilmiş 85-170 mm telefoto kameradan oluşan üçlü kamera düzenine sahip olabileceğini gösteriyor.

Ancak bu kamera hakkındaki en önemli detayın, Sony Xperia 1 VI’daki yakınlaştırma kamerasının, Xperia 1 V’deki versiyonundan daha da gelişmiş olacağı olduğu söylenebilir. Diğer kamera özellikleri ise Xperia 1 V ile aynı gözüküyor. Sızıntılar, Xperia 1 VI’nın ana kamerasında makro fotoğrafçılığı destekleyeceğini ve görüntü kalitesinin “tam boyutlu kameraların” kalitesiyle rekabet edeceğini iddia ediyor.

Öne çıkan değişikliklerden birinin de yazılım tarafında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. En son sızıntılara bakılırsa Sony, yıllar boyunca birden fazla kamera uygulamasına sahip olduktan sonra, artık Sony Alpha kameralardan ilham alan tek bir kamera uygulamasına geçecek.

Ayrıca Xperia 1 VI, Alpha serisi kameraların “insan pozu tahmin teknolojisine” sahip olacak ve bu sayede, fotoğrafı çekilen kişi başka tarafa dönük olsa bile, kullanıcının odağı tam olarak belirlemesine imkan tanıyacak. Bunun yanı sıra, Sony’nin video prodüksiyonunu basitleştirmeye yardımcı olacak yeni bir “Video Oluşturucu” uygulaması da sunacağı söyleniyor.

Telefonun ekran oranının 19,5:9 olacağı ve OLED panelinin Xperia 1 V panelinden 1,5 kat daha parlak olacağı söyleniyor. Tazeleme hızı 240 Hz olan ekranın yanı sıra telefon, kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj desteğine sahip 5.000 mAh batarya kullanacak.

Sızıntılarda Xperia 1 VI’nın 3,5 mm ses girişini koruyacağı ve hoparlörlerinin daha iyi olmasa da en azından eskisi kadar iyi olacağı söyleniyor. Sızan görsellere göre telefon, buzlu dokulu bir cam arka kaplamaya sahip olabilir ve siyah ve platin gümüş renk seçenekleriyle satışa sunulabilir.