Sony'nin elektrikli otomobili Afeela'nın 2 garip özelliği tanıtıldı

Sony, elektrikli arabası Afeela'nın tamponunu bir ekrana çeviren yeni özelliği ve çok daha garip bir ekran özelliğini resmi olarak tanıttı.

Sony'nin elektrikli otomobili Afeela'nın 2 garip özelliği tanıtıldı

Sony ve Honda'nın birlikte geliştirmekte olduğu Afeela elektrikli aracı için yayınlanan yeni bir videoya göre, aracın ön tamponunda video oyunlarının reklamını yapmak da dahil olmak üzere mesajlar ve görüntüler görüntülenebilecek.

Ekrana dönüştürülmüş tampon (Medya Çubuğu) videoda 3:17'den itibaren görülüyor. Videoda Medya Çubuğu'nun arabanın adını, kırmızı bir uyarı işaretini ve hatta bir doğum günü kutlamasını görüntülemek gibi bazı farklı kullanım şekilleri gösteriliyor. Ancak video aynı zamanda Spider-Man: Across the Spider-Verse, Fortnite ve Horizon Forbidden West Complete Edition oyunlarının logolarını görüntüleyebileceğinizi de gösteriyor.

Ekranlarla dolu araçta bulunan tek tuhaf teknoloji özelliği bu değil. "Monster View" (Canavar Görünümü) adlı bir özellik, gösterge panelinizin ekranında görebildiğiniz yol kısımlarına sanal kaiju canavarları yerleştiriyor ve sürücüyü "kaçan canavarları yakalamaya" davet ediyor. İnsanları kalabalık şehir sokaklarında gezinirken sadece kendilerinin görebildiği sanal canavarları kovalamaya yönlendirmek oldukça kötü bir fikir gibi görünüyor. Ayrıca arabanın ön panelindeki dev ekranda film de izleyebiliyorsunuz ki bu daha da kötü bir fikir.

Sony ve Honda'nın Afeela için ne düşündüğü hakkında bir fikir edinmek için videonun tamamını izleyebilirsiniz. Bununla birlikte, Afeela'nın YouTube açıklamasında bir "prototip" olarak tanımlandığını belirtelim, bu nedenle videodaki her şey, Sony ve Honda'nın geçen yıl 2026'da Kuzey Amerika'da olacağını söylediği bu otomobil piyasaya çıkmadan önce değişebilir.