Sony'nin en iyi ve en kötü telefonları!

Sony'nin son 10 yılda çıkardığı en iyi ve en kötü telefonlarını seçtik!

Sony'nin en iyi ve en kötü telefonları!

Sony akıllı telefon piyasasında oldukça sıkıntılı son birkaç sene geçirdi; öyle ki firmanın bu sıkıntılardan dolayı sektörü terk edeceği sıkça konuşuldu. Firma bazı pazarları gerçekten terk etti ve ürettiği telefonları Xperia X serisi ile kısıtladı.

Peki Bir zamanlar Sony Ericsson adıyla Nokia ile kafa kafaya yarışan, Walkman ve Cyber-shot markalarıyla piyasaya birçok unutulmaz telefon süren Sony, nasıl bugünkü haline geldi?

Sony'nin en iyi ve en kötü telefonları!

En iyi: Sony Ericsson K800i (Haziran 2006)

Walkman ile yetinmeyen Sony, K800i'yi ilk Cyber-shot imzasını taşıyan telefonu olarak piyasaya sürdü. 3,2MP'lik kamera, zamanının en iyisi olarak değerlendiriliyordu. 2 inç'lik ekrana sahip telefon, 3G'yi destekiyor ve ön kamerasıyla videolu sohbetlere izin veriyordu.

En kötü: Sony Ericsson Vivaz Pro (Mayıs 2010)

Symbian S60'lı bir telefona 2010'da yeni işlevler sıkıştırmaya çalışmak pek doğru bir iş değildi. Pek sağlam hissi vermeyen telefonun performansı da düşüktü.

Sony'nin en iyi ve en kötü telefonları!

En kötü: Sony Ericsson Xperia X8 (Eylül 2010)

Sony'nin bütçe dostu telefonlarda hiçbir zaman iddiası olmadı. Xperia X8 de giriş seviyesinde bir fiyaskoya dönüştü. Yavaş telefon, bulanık 3 inç'lik ekranıyla ve Android 2.2 yerine Android 1.6'yı kullanarak kendi sonunu en başından belirlemişti.

En iyi: Sony Ericsson Xperia Arc (Mart 2011)

En iyi: Sony Ericsson Xperia Arc (Mart 2011)

İnce gövdesiyle göz kamaştıran telefon, Android 2.3.2 ile çalışıyordu. HDMI çıkışına bile sahip olan cihazın 4,2 inç'lik ekranı gayet hoş görünüyor, 8,2MP'lik kamerası ise harika fotoğraflar yakalıyordu. Samsung yaklaşık olarak aynı zamanda Galaxy S2'yi piyasaya sürmemiş olsaydı, Xperia Arc belki çok daha başarılı olacaktı.

En kötü: Sony Ericsson Xperia Play (Mart 2011)

Merakla beklenen PlayStation telefonu Sony için PlayStation markasını telefon piyasasına açmak için büyük bir fırsattı. Ancak Xperia Play, kızaklı gamepad'iyle oldukça hantal bir telefondu ve fiziksel gamepad'i değerlendirecek özel oyun içeriğine yeterince sahip değildi.

En kötü: Sony Ericsson Mix Walkman (Ağustos 2011)

Telefonun fiyatı uygundu ve belki stereo hoparlörleri iyiydi ancak, kamerasından hızına diğer her şeyi tam bir hayal kırıklığıydı. 3 inç'lik ekranda işinizi takılmadan halledemiyordunuz. Mix Walkman'in 3G desteği de yoktu.

En iyi: Sony Xperia Z (Şubat 2013)

Xperia Z yüksek teknik özellikleri ve şaşırtıcı su geçirmezliğiyle müthiş bir telefondu. Minimalist cihaz, Sony'nin endüstriyel tasarımını yansıtıyor, adeta yıllarca beklenen telefonu karşımıza getiriyordu.

Sony'nin en iyi ve en kötü telefonları!

En kötü: Sony Xperia Z3+ (Haziran 2015)

Xperia Z3'ün üzerine küçük geliştirmeler getiren telefon, ciddi bir ısınma sorunuyla geliyordu. Bu durum bir yazılım güncellemesiyle giderilse de telefonu pil ömrü de pek iyi değildi. Xperia Z3+ genel olarak belki kötü bir telefon değildi, ancak Sony'den daha iyisi bekleniyordu.

En iyi: Sony Xperia Z5 Compact (Ekim 2015)

Ekran boyutları uçuşa geçse de Sony, üst seviyede teknik özelliklere sahip küçük telefonlar üretmeyi sürdürdü. Listemize Z1 Compact veya Z3 Compact'ı da ekleyebilirdik, ancak daha yeni olan Xperia Z5 Compact'ı tercih ettik. Z5 Compact, son derece hızlı, pil ömrü oldukça uzun bir telefon. Tüm Compact'ların çıktığı zamanlardaki en iyi telefonların arasında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları