Sony'nin Mobil Bölümünden Kötü Haberler Geliyor

Sony, zarar eden mobil bölümü hakkında oldukça sert ve radikal kararlar almaya devam ediyor!

Sony'den kötü haberler geliyor

Sony, sorun yaşamakta olan mobil bölümünü 2020 yılında kâr eder hale getirmek için iş gücünü yarıya indirmeyi planlıyor.

Nikkei'nin söylediğine göre yeniden yapılanma sürecinde nerdeyse 2000 rol ortadan kaldırılacak. Bazı Japon çalışanlar diğer bölümlere aktarılacak ancak Avrupa ve Çin'deki çalışanlar için gönüllü işten çıkma seçeneği sunulacak.

Sony Mobile, Japon elektronik devinin kayıp gösteren tek iş alanı ve firma, sabit masraflarını azaltarak kâr noktasına ulaşmak istiyor.

Sony, kendi zirvesindeyken küresel cep telefonu piyasasının %9'una sahipti. Ancak 2019 yılında akıllı telefon alanında, Avrupa ve Japonya ana piyasaları ile yüzde birden daha az bir pay ile oldukça küçük bir isim. Sony, buna rağmen üst seviye telefonlar sunmaya devam ediyor ve kendi anavatanında en büyük üç satıcıdan biri. Bu yıl da geçtiğimiz ay Barselona'daki MWC'de Sony Xperia 1'i yayımlamıştı.

Ancak küresel anlamda Sony, endüstrinin geri kalanı ile aynı sorunlarla karşı karşıya. Daha uzun yenileme döngüleri, tüketici tarafından fark edilen boyutta olmayan yenilikler ve açılacak yeni piyasaların bulunmaması.

Bölümü, şu andaki finansal yıl içinde £655 milyon kaybettiği söylenmekte ancak firma, 5G dönemindeki önemi ve elektronik portolyosunun geri kalanına getirileri dolayısıyla bölümü kapatmak istemiyor...

Okuyucu Yorumları