Sony'nin PlayStation VR2 başlığı, resmi PC desteğine kavuşuyor

Sony, yaptığı açıklamada PlayStation VR2 başlığını yalnızca PS5 ile sınırlamayacağını, PSVR 2 için PC desteğinin de geleceğini duyurdu.

Sony'nin PS VR2 başlığı, resmi PC desteğine kavuşuyor

Sony, yalnızca PlayStation 5 ile uyumlu tasarladığı PS VR2 sanal gerçeklik başlığını PC ile uyumlu hale getirmek üzere çalışmalara başladı. Şirket, daha fazla oyun çeşitliliği sunmak için PC'de ek oyunlara erişme konusunda testler yapmaya başladığını açıkladı.

Başlığın mevcut haliyle güçlü bir oyun kütüphanesine sahip olduğunu iddia etmek zor. Sony, bir yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana platform için yalnızca 3 VR oyunu yayınladı. Öte yandan şirket, PS VR2 için geleceğe yönelik hiçbir birinci taraf oyunu duyurmadı. Ayrıca PS VR oyunlarının geriye dönük uyumluluğunun olmaması da mevcut başlığın kütüphanesini oldukça daraltıyor.

Bazı önemli geliştiriciler de projelerinin PS VR2 versiyonlarını yapmaktan kaçınıyor. Daha öncesinde Rec Room'un arkasındaki isimsiz stüdyo, oyunu PS VR2'ye taşımanın çok maliyetli olacağını aktarmıştı. Bu nedenle, insanların PC'de sanal gerçeklik deneyimleri için PS VR2'yi kullanmalarını sağlamak akıllıca bir fikir gibi görünüyor. Zira Half-life Alyx gibi büyük oyunlar da dahil olmak üzere daha geniş bir oyun yelpazesinden yararlanılabilecek. Bu da Sony'nin daha fazla PS VR2 satmasına yardımcı olabilir.