Sony'nin Remote Play'i, PC'lere de geliyor!

Sony, PC kullanıcılarının uzun zamandır beklediği PlayStation özelliği, nihayet geliyor!

PC'lere PlayStation müjdesi!

Görünene göre PS4, Windows PC'lere ve Mac'lere uzaktan yayın yapma yeteneğinden sadece bir adım uzakta. Remote Play özelliği sayesinde Sony'nin popüler konsolu, Xbox One'ın yeteneklerinden birine daha kavuşmuş olacak.

Güncellemeyi PlayStation Blog üzerinde duyuran Sony, daha fazla bilgi vermekten kaçınarak sadece "yakın zamanda karşılaşmayı bekleyebileceğimizi" söylüyor. Sony, Kasım ayında PC-to-PS4 yayını özelliği üzerinde çalıştığını da duyurmuştu.

Teknik olarak bu özellik, PS4'ün Remote Play yazılımını PC'lerin bir başka Sony cihazı olduğuna inandıran Remote Play PC adlı üçüncü parti bir uygulama sayesinde şu anda da bulunmakta. Ancak bu uygulamanın güvenliği ve performansı sorgulanabilir.

Sony'nin artık PS4'e resmi yayın desteği sunması, Mac kullanıcıları için Xbox yerine PS4'ü seçmek için bir başka sebep daha sunabilir.

PS4'ün Remote Play for PC/Mac özelliği, beta kullanıcıları için bugün sunulması beklenen 3.5 sistem yazılımı güncellemesinin içerisinde bulunmayacak. Ancak yeni sistem yazılımı beklenen başka özellikleri sunmakta. Bu yeni özelliklerin arasında arkadaşlarınız PSN'e giriş yaptığında bilgilendirilme ve uzun bir süredir beklenen "offline gözükme" özelliklerinin yanı sıra, Playstation Plus deposunu yönetmek için yeni bir yol ve kullanıcılar tarafından düzenlenen oyun etkinlikleri yaratmak gibi özellikler bulunmakta.

Ayrıca Sony, bir sonraki güncelleme için, yayın hizmetini PS4'e getiren Fransız video internet sitesi Dailymotion ile de ortaklık kurmuş durumda...

Okuyucu Yorumları