Sony'nin yeni modelleri tüketicilere sunuldu!

Sony'nin yeni BRAVIA™ 4K LCD TV modelleri tüketicilerle buluşuyor!

Sony'nin yeni modelleri!

Sony'nin bu yıl CES 2015'te duyurduğu BRAVIA™ 4K LCD televizyonları Türkiye'de satışa sunuldu. BRAVIA™ televizyonlarda bulunan yeni 4K İşlemci X1, Sony 4K izleme deneyiminin netlik, renk doğruluğu ve kontrastını daha da geliştirdi. Yeni X9000C serisi, yeni ultra ince tasarımı ile Sony'nin çerçevesiz en ince TV serisi olma özelliğini taşıyor.

Ekran büyüklükleri 49 ila 75 inç arasında değişen yeni modeller arasında dört yeni seri içinde altı yeni model bulunuyor. Sony, 4K görüntü kalitesinde sektör lideri olarak, izleme deneyimini iyileştirecek teknolojiler geliştirme taahhüdünü bu yelpaze ile de gözler önüne seriyor. Yeni 4K İşlemci X1, netlik, renk ve kontrastı geliştirirken 4K içerik sağlayıcıların sunduğu gelişmiş 4K X-Reality™ PRO yükseltme algoritması teknolojisi ile bir araya geldiğinde, görüntü kaynağı ne olursa olsun, bu televizyonlar 4K çözünürlüğe yükselterek en iyi görüntü kalitesini sağlıyor.

3.840 x 2.160 4K çözünürlük sağlayan ekranları ile, bu ürünlerde aynı zamanda kırmızı, yeşil ve açık mavinin tonlarını da doğru şekilde yeniden üretmek için TRILUMINOS™ Ekran da bulunuyor. Gelmiş geçmiş en geniş renk aralığında renkler hayat bulurken dinamik renk düzeltme de renklerin her seferinde mümkün olduğunca tutarlı ve doğru olmasını güvence altına alıyor. Görüntü kalitesini daha da iyileştiren bu televizyonlar aynı zamanda LED'in en üst parlaklığının yanı sıra daha derin siyahlar da sunmak üzere eleştirmenlerden tam not alan X-tended Dynamic Range™ kontrast iyileştirme özelliği ile donatılıyor.

Daha akıllı televizyon izleme deneyimi

İlk defa, bu televizyonlar Google'ın en son Android TV işletim sistemini destekleyerek gerçek zamanlı video akışını kolaylaştırıyor, oyun cihazı işlevi görüyor ve Google Cast™ ve Voice Search gibi gelişmiş özellikler de sağlıyor. Google Cast™, kullanıcıların mobil cihazlarından içerik yansıtmasına imkân vererek hiç olmadığı kadar yüksek bağlanabilirlik sağlıyor. Ayrıca, mikrofonlu uzaktan kumanda üzerinde Sesli Arama yapmak da mümkün. Google Play™'e erişim sayesinde, tüketiciler televizyonlarından akıllı telefon veya tablet üzerinde yapmayı sevdikleri her şeyin keyfini televizyonları üzerinde de sürebiliyorlar.

Sony Android TV

Yeni BRAVIA™ modelleri, tüketicilere mobil cihazları ile daha kusursuz şekilde entegre bir deneyim sağlamak için Google'ın Android işletim sistemini kullanıyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarından aşina oldukları hizmet ve uygulamaların tadını büyük Sony TV'ler üzerinde de çıkartabiliyor. Böylece, Sony'nin kullanıcı ara yüzü One-Flick Entertainment ile bir araya geldiğinde, bu kullanıcılara televizyon izlerken çeşitli içeriklere hızlıca ve kolay bir şekilde erişim sağlıyor.

·Google Cast™ Ready: Sony, kullanıcıların akıllı telefon, tablet (Android, iOS) ve dizüstü kişisel bilgisayarları (Windows) üzerindeki en sevdikleri içerikleri kolaylıkla doğrudan büyük Sony TV'lerinin ekranına yansıtabilmesi için Google Cast™'ı yerleşik olarak sunuyor. Yansıtma sırasında, kullanıcılar mobil ürünleri ile SNS, web ve daha fazlasına bakmak gibi diğer aksiyonları gerçekleştirebiliyorlar.

·Sesli Arama: Android TV üzerindeki ses fonksiyonu kullanıcıların sadece farklı hizmetler üzerindeki içerikleri aramasına değil, aynı zamanda Google'ın en sofistike arama motorunu kullanarak genel sorulara cevap vermesine de imkân veriyor. Böylece, kullanıcılar TV'lerine komuta ederek göz atma sürelerini azaltıp izleme sürelerini artırabiliyorlar.

·Kullanıcılar, aynı Google ID'yi kullanarak Google Play™ üzerinde oyun, film, TV programları ve daha fazlasını keşfedebiliyorlar. Aynı zamanda, akıllı telefonları üzerinde birçok tanıdık uygulamanın ve içeriklerin cihazlar arasında pürüzsüz şekilde oynatabilmenin de tadını çıkartabiliyor.

·One-Flick Entertainment, kullanıcıların televizyon izlerken çeşitli içeriklere hızlıca ve kolay bir şekilde erişebilmesine imkân veriyor. Fonksiyonun tetiklenmesini basitleştirmek için uzaktan kumandaya "DISCOVER" düğmesi de eklendi. Ayrıca, içeriğe doğrudan erişimi geliştirmek ve süresini kısaltmak için, her içerik kaynağının girişi, içerik çubuğunun sol ucuna yerleştirildi. Son olarak, yapıyı uzaktan kumanda üzerinde adanmış bir düğme ile basitleştirmek için içerik görüntüleme menüleri "ACTION MENU" altında birleştirildi.

Yüksek Çözünürlüklü Ses

Yeni X9400C serisi, TV ses deneyimi sağlamak amacıyla bağımsız bir TV olarak dünyanın ilk Yüksek Çözünürlüklü Ses (High Resolution Audio) oynatımı ile de uyumlu. Kullanıcılar artık ev ağı üzerinden USB sürücüsü veya kişisel bilgisayarda yüksek kaliteli Yüksek Çözünürlüklü Ses'in tadını zahmetsizce çıkartabiliyorlar.

Ayrıca, X9400C serisi seslerin daha kesin ve doğru bir şekilde yeniden üretilmesine imkân veren eşsiz DSEE HX™ sinyal işleme teknolojisini de içinde barındırıyor. Seri, yüksek aralıklı sesler ve müzik aletleri ve vokallerin dalgalanan farklı ses biçimlerini analiz etmek suretiyle, yayın ve internet üzerindeki içeriklerin sıkıştırılmış seslerini dahi 96KHz/24bit'e yükselterek izleyicilere adeta oradaymışçasına hissettiren bir ses deneyimi sunuyor.

Sony'nin yeni modelleri tüketicilere sunuldu!

Sony'nin yeni modelleri tüketicilere sunuldu!

Temel Özellikler

4K İşlemci X1

Yeni geliştirilen 4K İşlemci X1, 4K çözünürlüğe yükseltme ve özgün 4K görüntülerin yansıtılmasında daha da iyi sonuçları mümkün kılıyor. İşlemci, mevcut nesil HD içeriğin yanı sıra farklı video sıkıştırma formatlarında yayınlanan ve dağıtılan 4K içeriklerin de aralarında bulunduğu, gitgide çeşitlenen içerik yelpazesinin de üstesinden gelebilecek. 4K İşlemci X1, yukarıda belirtilen üç önemli unsuru, yani netlik, renk ve kontrastı tamamen yeni bir düzeye taşıyabilecek, kapsamlı bir görüntü geliştirme işlemcisi.

·Görüntü analizi: İşlemci gelen video sinyalinin çözünürlüğü ve diğer yönlerini yakından analiz ettikten sonra, görüntüyü sinyalin içerdiği bilginin miktarına göre işliyor.

·Yüksek görüntü netliği: İşlemcinin görüntüleri orijinal Sony 4K veri tabanı ile kıyaslaması sonucu, ortaya çok daha yüksek netlik ve açıklık çıkıyor. Ayrıca, yeni işlemci, 4K X-Reality™ PRO algoritmasının yeteneklerini daha da geliştirerek videoyu 4K'ya yükseltirken detayların biçimini doğru şekilde resmeder ve paraziti kayda değer ölçüde azaltıyor.

·Geniş renk gamı: İşlemci, Sony'nin 2013 yılında hayata geçirdiği TRILUMINOS™ Ekran'ın üretebildiği geniş renk paletini eksiksiz olarak ortaya çıkartıyor. Doğru renk yönetimi, giren görüntünün tonlarını, parlaklığını ve doygunluğunu yakından analiz ederek renkleri daha dolu, daha doğal dokulara sahip bir ekran içinde yeniden yaratıyor.

·Daha yüksek kontrast: Yeni işlemci, Sony'nin 2014 yılında hayata geçirdiği X-tended Dynamic Range™'in potansiyelini tam olarak gerçekleştirmek için sinyalin dinamik aralığını etkin şekilde genişletiyor. Daha geniş bir parlaklık aralığı ile daha derin siyahlar ve daha parlak ışıklar sunuyor.

Diğer özellikler

4K dağıtım hizmetlerini ve YouTube'u 4K olarak alabilen en son 4K standartları "HEVC" ve "VP9"a hazır.

Sony'nin yeni modelleri tüketicilere sunuldu!

Sony'nin yeni modelleri tüketicilere sunuldu!

2015 BRAVIA 4K LCD TV Ürün Gamı:

X9000C Serisi 4K LCD TV (55 ve 65 inç modeller)

·Yaklaşık 4,9 mm (en ince yerinde) ile Sony'nin bugüne kadar sunduğu en ince LCD TV olan bu çerçevesiz modeldir.

·HD ve 4K videonun netlik, renk doğruluğu ve kontrastını geliştirmek için yeni 4K İşlemci X1'i içeriyor.

·TV yayınları, DVD, Blu-ray disc, internet videoları ve dijital fotoğraflar gibi, izlenen her şeyde Sony'nin gerçeklik yaratma algoritması ile nefes kesen detaylar sağlamak için 4K X-Reality™ PRO.

·Yeni motor tarafından renk doğruluğu daha da geliştirilen, TRILUMINOS™ Display ile, parlak, genişletilmiş renk yelpazesi.

·Google'ın en son Android TV işletim sistemini destekleyerek videoların gerçek zamanlı akışını kolaylaştırıyor, bir oyun cihazı olarak işlev görmesine yardımcı oluyor, gelişmiş özellikler sağlıyor. Google Cast™, kullanıcıların mobil cihazlardan içerik yansıtmasına imkân vererek onlara hiç olmadığı kadar yüksek bağlanabilirlik sunuyor.

·Mikrofonlu uzaktan kumanda üzerinde Sesli Arama yapılabiliyor. Google Play™'e erişim sayesinde, tüketiciler televizyonlarından akıllı telefon veya tablet üzerinde yapmayı sevdikleri her şeyin keyfini televizyonları üzerinde de sürebiliyorlar.

X9400C (75 inç model) Serisi 4K LCD TV

·HD ve 4K videonun netlik, renk doğruluğu ve kontrastını geliştirmek için yeni 4K İşlemci X1'i içeriyor.

·TV yayınları, DVD, Blu-ray disc, internet videoları ve dijital fotoğraflar gibi, izlenen tüm kaynaklar için Sony'nin eşsiz gerçeklik yaratma algoritması ile nefes kesen detaylar sağlamak için 4K X-Reality™ PRO.

·Yeni motor ile renk doğruluğu daha da geliştirilen TRILUMINOS™ Ekran ile parlak, genişletilmiş renk yelpazesi.

·Yeni 4K İşlemci motorun geliştirdiği X-tended Dynamic Range™ Pro ışığın her tonunu yakalayarak bugüne kadar elde ettiğimiz en iyi kontrastı sunuyor.

·Google'ın en son Android TV işletim sistemini desteklemesi videoların gerçek zamanlı akışını kolaylaştırıyor, bir oyun cihazı olarak işlev görmesine yardımcı oluyor, gelişmiş özellikler sağlıyor. Google Cast™, kullanıcıların mobil cihazlardan içerik yansıtmasına imkân vererek onlara hiç olmadığı kadar yüksek bağlanabilirlik sunuyor.

·Mikrofonlu uzaktan kumanda üzerinde Sesli Arama yapılabiliyor. Google Play™'e erişim sayesinde, tüketiciler televizyonlarından akıllı telefon veya tablet üzerinde yapmayı sevdikleri her şeyin keyfini televizyonları üzerinde de sürebiliyorlar.

·Öne bakan güçlü hoparlörler (tweeter, woofer ve subwoofer'lar) net diyaloglar ve derin bas yaratırken 4K görüntüleri tamamlamak üzere Yüksek Çözünürlüklü Ses'i de destekliyor.

X8500C Serisi 4K LCD TV (55 ve 65 inç modeller) ve X8300C Serisi 4K LCD TV (49 inç model)

·4K deneyimini çok sayıda ekran boyutu seçeneğine yayan giriş düzeyi 4K LCD TV serisi.

·HD ve 4K videonun netlik, renklerin kesinliği ve kontrastını geliştirmek üzere tasarlanmış yeni 4K İşlemci X1'e sahip.

·TV yayınları, DVD, Blu-ray disc, internet videoları ve dijital fotoğraflar gibi, izlenen tüm kaynaklar için Sony'nin eşsiz gerçeklik yaratma veri tabanı ile nefes kesici detaylar sunabilmek için 4K X-Reality™ PRO.

·Yeni motor ile renk doğruluğu daha da geliştirilen TRILUMINOS™ Ekran ile parlak, genişletilmiş renk yelpazesi.

·Google'ın en son Android TV işletim sistemini desteklemesi videoların gerçek zamanlı akışını kolaylaştırıyor, bir oyun cihazı olarak işlev görmesine yardımcı oluyor, gelişmiş özellikler sağlıyor. Google Cast™, kullanıcıların mobil cihazlardan içerik yansıtmasına imkân vererek onlara hiç olmadığı kadar yüksek bağlanabilirlik sunuyor.

·Mikrofonlu uzaktan kumanda üzerinde Sesli Arama yapılabiliyor. Google Play™'e erişim sayesinde, tüketiciler televizyonlarından akıllı telefon veya tablet üzerinde yapmayı sevdikleri her şeyin keyfini televizyonları üzerinde de sürebiliyorlar.

Sony'nin yeni BRAVIA™ 4K LCD televizyonlarını Sony yetkili satıcılarında incelemek mümkün.

Okuyucu Yorumları