Spotify, YouTube Music'in yolundan giderek platformuna videoları da eklemek istiyor

Haberin doğruluğu kesin olmasa da anonim kaynaklardan bildirilene göre Spotify, YouTube Music gibi, akış hizmetine müzik videolarını eklemek istiyor.

Spotify, platformuna videoları da eklemek istiyor

Spotify uzun bir süredir piyasada ve bu süre zarfında güçlü rakipler de sahneye çıktı. Örneğin müzik videoları da sunan YouTube Music gibi... Ve şimdi Spotify da müzik videolarını uygulamasına dahil etmek istiyor ve bunun için iş ortaklarıyla görüşmeler yapıyor.

Müzik akışı uygulaması, müzisyenlerin yükleyebileceği kanvaslar üzerinden halihazırda bazı görseller sunuyor. Fakat bunlar 10 saniyeye kadar süren döngüsel GIF'ler, bu yüzden bir müzik videosunun tamamı kadar ilgi çekici değiller. Bu yılın başlarında şirket, sanatçıların hayranlarıyla daha iyi bağlantı kurmasını sağlayan kısa biçimli bir video özelliği olan Clips'i tanıttı. Bu, izleyicilerle bağlantı kurmak için kesinlikle iyi bir özellik olsa da hala tam uzunluktaki müzik videolarının boşluğunu doldurmuyor.

Sunduğu hizmetlerdeki boşluğu fark eden Spotify, ortaklarıyla platforma tam uzunlukta müzik videoları getirme konusunda görüşmeler yapıyor. Görüşmeler halen devam ettiği için bu haber anonim kaynaklardan geldi.

Spotify ise, şimdilik söylentileri doğrulamayı reddetti. Görüşmelerin devam ettiği muhtemelen doğru olsa da şirket görüşmeleri tehlikeye atma ya da herhangi bir nedenle sonuçsuz kalma ihtimaline karşı kamuya açık bir şey söylemek istemiyor gibi görünüyor.

Net olmayan şey ise müzik videolarının hem masaüstü, hem de web uygulamalarına gelip gelmeyeceği. Belki de sadece mobil kullanıcılara yönelik olabilir. YouTube Music hem web sitesinde hem de mobil uygulamasında müzik videoları sunuyor, bu nedenle Spotify'ın da aynı şeyi yapmayı hedeflemesi daha büyük ihtimal.