Söz verilse de iPhone'lara hala gelmeyen en önemli iOS 17 özellikleri

Apple, iOS 17.1'i yayınlamış olsa da, sözü verilen bazı önemli özellikler halen iPhone'lara gelmiş değil. Şimdi gelin, beklemek zorunda kaldığımız bu özelliklere birlikte göz atalım.

Söz verilse de iPhone'lara hala gelmeyen en önemli iOS 17 özellikleri

iOS 17, Haziran ayının başlarında WWDC 2023 etkinliğinde ilk kez tanıtıldı. Apple, Eylül ayında işletim sisteminin resmi olarak yayınlanmasıyla birlikte en az beş özelliğin başlangıçta kullanıma sunulmayacağını açıklamıştı. Ve şimdi iOS 17.1 yayınlanmış olsa bile, söz verilen bazı özellikler halen gelmiş değil. Gelin, bunlara kısaca göz atalım...

iPhone'da hala eksik olan üç ana iOS 17 özelliği

  • Apple Music Ortak Çalma Listesi: Apple Music çok fazla iOS 17 yeniliğine sahip değil, ancak büyük bir işlevi biraz gecikmeli olarak kullanıma sunulacak. Bu yılın ilerleyen günlerinde, arkadaşlarınızı çalma listelerinde paylaşımda bulunmaya davet edebileceksiniz. Listeye davet edilenler şarkı ekleyebilecek, yeniden sıralayabilecek ve kaldırabilecek. Buna ek olarak, Şimdi Çalınıyor'daki şarkı seçimlerine tepki verebilecek.
  • Otel odasında AirPlay: AirPlay bu yılın sonlarına doğru destekleyen otel odalarında kullanılabilir olacak. Apple, insanların odalarındaki TV'lerde bulunan QR kodunu tarayarak iPhone'larındaki video, fotoğraf ve müzikleri TV'de güvenli bir şekilde paylaşabilmeleri için otellerle yakın işbirliği içinde çalışıyor.
  • Günlük uygulaması: Apple, bu uygulamanın hayatınızdaki büyük olaylar veya günlük aktiviteler hakkındaki düşüncelerinizi yakalamanızı sağladığını söylüyor. Fotoğraflar, müzik, ses kayıtları ve daha fazlasını kullanarak herhangi bir girdiye ayrıntı ekleyebileceksiniz.

Halen beklediğimiz diğer iOS 17 özellikleri

  • Gördüğünüz son mesaja kolayca gidebilmeniz için Mesajlar uygulamasındaki yakalama oku;
  • Tapback menüsü aracılığıyla bir mesaja çıkartma ile tepki verebilme;
  • Ek ayarları iCloud'daki Mesajlar ile senkronize etme;
  • Apple News widget'ında podcast'leri veya Apple News+ sesli öykülerini oynatma ve duraklatma;
  • Akıllı form algılama ve PDF'ler için geliştirilmiş Otomatik Doldurma;
  • Apple Fitness+ uygulamasında müziğin veya eğitmenin sesinin yüksekliğine öncelik verebilmeniz için Ses Odaklama özelliği.

iOS 17.2 beta testinin başlamasını beklerken, yaklaşan bu sürüm güncellemesiyle hangi ertelenmiş iOS 17 özelliklerinin kullanıma sunulacağını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.