SpaceSniffer ile sabit disk haritası!

Sabit diskinizi dolduran gereksiz dosyaları bulmanın en pratik yolunu açıklıyoruz!

Sabit diskinizi tanıyın!

Pek çok bilgisayar kullanıcısı için sabit diskinde ne kadar yer kaldığı önemli bir sorudur. Daha önceli soru ise daha geçenlerde büyük bir kısmı boş olan sabit diski hangi dosyaların doldurduğu. SpaceSniffer adlı ücretsiz bir program, oldukça farklı bir yöntemle size bu bilgiyi sunuyor.

Programı çalıştırdığınızda önce size hangi sabit diski taramak istediğinizi soracak. Dahili veya harici bir sabit diskinizi seçtikten sonra, sabit diskin içerisinde yer kaplayan ana klasörler ve ne kadar yer kapladıkları karşınızda belirmeye başlayacak. Her klasör büyük bir dikdörtgenin (sabit diskin kendisi) içerisinde farklı boylarda kutular şeklinde sunulacak. Böylece klasörün içersindekilerin ne kadar yer kapladığını sadece görüntü olarak bile ayırt edebileceksiniz.

Eğer bir klasörün alt klasörlerin incelemek isterseniz tek yapmanız gereken o klasörü ifade eden kutuya tıklamak. Bu esnada üst bölümde yer alan, yeşil bir yıldız ile ifade edilen "Free Space" yani boş alan simgesine tıklayarak, sabit diskinizde ne kadar boş alan kaldığını da görebilirsiniz.

Bu ücretsiz ve oldukça etkili programı şu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları