Spider-Man: No Way Home’u sinemada tam 292 kez izledi, daha önce kaybettiği rekorun yeni sahibi oldu

Spider-Man: No Way Home'u tam 292 kez sinemada izleyen adam, rekorun yeni sahibi olmayı başardı. Ama Ramiro Alanis isimli bu adamın hikayesi, sadece kırdığı yeni rekorla sınırlı da değil.

Aynı filmi 292 kez izledi, rekorun yeni sahibi oldu

Spider-Man: No Way Home'un oldukça iyi bir film olduğu konusunda herhalde herkes hemfikirdir. Bazılarımız filmi bir kez izledik, bazılarımız ise iki veya üç kez izlemiş de olabiliriz. Ancak birisi var ki, bu durumu fazlasıyla ileri taşımış gibi görünüyor.

Guinness Rekorlar Kitabı, Floridalı Ramiro Alanis'in bu filmi izlemek için tam 292 kez sinemaya gittiğini ve No Way Home'u izlediğini bildirdi. 16 Aralık'tan başlayıp 15 Mart'ta sona eren bu inanılmaz izleme maratonu, 720 saate veya temelde bir aya eşit.

Ramiro genel olarak biletlere ne kadar harcadığından emin değil ama 3.400 dolar civarında olduğunu söylüyor. Sinemalar gösterimi durdurana kadar üç ay boyunca arka arkaya filmi izlediğini söyleyen Ramiro, filmin son gösterimi sırasında boş bir salonda olduğunu ve diyalogları yüksek sesle tekrarladığını açıkladı.

Guinness kurallarına göre, filmi başından sonuna kadar izlemek zorundaydı. Film sırasında uyku ya da mola vermedi. 11 saat, söz konusu molalar nedeniyle rekora dahil edilmedi.

Ramiro için amaç, aynı filmin en çok sinema prodüksiyonuna katılma unvanını geri kazanmaktı. İlk olarak 2019'da Avengers: Endgame'i 191 kez izleyerek rekoru elde etmişti. Bir önceki rekor, 2019'un başlarında Bohemian Rhapsody'yi 108 kez izleyen Avustralya'lı Joanne Connor'a aitti.

Ancak 2021'de rekoru Fransız komedi-fantezi filmi Kaamelott: The FirstInstallment’ı izleyen Arnaud Klein tarafından, 204 kez izleme ile kırıldı.

Artık unvanını geri alan Ramiro, herkese bir uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi: “Biri rekorumu tekrar kırmaya çalışırsa, denemeden önce iki kez düşünmelerini istiyorum.